Bahía, una de les millors terrasses amb vistes al mar

L’hotel i el restaurant Bahía, a la platja de Santandria són tot un referent a Menorca i l’any passat es van quedar amb les ganes de celebrar el seu 65è aniversari per mor de la pandèmia. Enguany han viscut el canvi del mercat turístic amb bones ocupacions de turisme nacional, i la terrassa del restaurant ha estat gairebé plena cada dia de turistes i també de residents que saben de la bona cuina i també d’aquestes meravelloses vistes damunt la platja de Santandria amb la silueta al fons d’Es Castellar de Sa Caleta.

Erik Wasserfällen, propietari de l’hotel fa un parell d’anys que va passar el relleu a Donat Meier, però sense abandonar aquest hotel especialitzat en turisme nàutic i que porta també el seu segell personal.

Donat Meier, per la seva banda va ser distingit com a millor cap de sala i sumiller de Menorca per l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears i, açò es nota en el seu tracte amb el client, la professionalitat i també en la carta de vins.

Meier ens explicava el canvi, per bo, que està transformant el turisme a Menorca, amb més turisme de qualitat com el francès, que segons ell en serà el turisme del futur a l’illa, juntament amb els suïssos, i també, encara que de temporada, el turisme nacional.

Tataki de tonyina, Hotel Bahia. Foto: Bep Al·lès

Però anem a parlar de la bona cuina i de les especialitats del Bahía, on podem definir la seva cuina com a cosmopolita, mediterrània amb tocs centre-europeus i compromesa.

Són molts els que van al Bahía per als seus arrossos a la paella, especialment als migdies com la paella de marisc, la mixta, la de verdures, l’arròs negre, com també per les seves especialitats en peix fresc de l’illa que es cuina al forn a la menorquina, a la sal, al vi blanc o a la planxa.

Un apartat destacat mereixen també els seus arrossos brouosos de llagosta o de llamàntol, que són més que recomanables i a una excel·lent relació qualitat preu.

Vistes des de la terrassa del Bahia a Santandria

Però si volem gaudir de la màgia de la nit i d’un bon sopar, aquesta terrassa és el lloc ideal i també especialitats com els escamarlans amb rissotto de tomàtiga, el bacallà amb salsa d’all negre, l’enfilall de gambes amb dàtils i salsa curri o un magnífic llenguado farcit de salsa de porros. També tenim especialitats per a compartir a taula com els seus carpaccios de vedella o el de rap i escamarlans; el tàrtar de tonyina amb el seu toc de wasabi, l’amanida de quinoa amb tàrtar de tomàtigues, tàperes i guacamole com opció vegetariana, a l’igual que el seu tajin de verdures amb curri.

Be al forn amb puré i salsa de rostit. Bahia Poseidón. Santandria

Els amants de les carns poden gaudir del seu rellom de vedella amb salsa de bolets a l’estil suïs, o el toc oriental del seu tajin de pollastre amb llimona i olives verdes. Una de les especialitats que s’ha de provar és la seva corona d’anyell amb herbes salvatges o el seu steak tàrtar de vedella.

Tàrtar de tonyina, restaurant Bahia. Foto: Bep Al·lès©

Noltros vam optar per compartir un tàrtar de tonyina vermella, ben presentat damunt un mosaic de salsa on predominava el wasabi. Salmó picat a ganivet, tal com s’ha de fer i en el seu punt.

Bacallà a l’all negre del restaurant Bahia. Foto: Bep Al·lès©

Com a plats principals ens vam decantar pel bacallà a l’all negre. Bacallà en el seu punt de sal, escames generoses que demostren la qualitat del peix i la salsa en el seu punt.

Bacallà farcit de porros, restaurant Bahia. Foto: Bep Al·lès©

Jo vaig optar pel llenguado farcit de porros, que a més de estar molt ben presentat, amb l’espina del peix com a cresta, estava en el seu punt òptim de cocció i de suavitat en la salsa per tal de no enmascarar la finesa i sabor del llenguado.De postres vam compartir un sorbet de poma verda al Calvados.

Ara que hem entrat al setembre, el Bahía és el lloc ideal per a gaudir d’aquesta cuina cosmopolita i mediterrània, de la terrassa en família als migdies o bé en parella per a sopar romàntic amb les llums reflexades damunt la mar de Santandria.

 

mostra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca