El pati de Ca n’Alcover ple, en la presentació del llibre pòstum de Julio Anguita

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB), ha presentat el llibre pòstum de Julio Anguita a Palma, tingué segons la organització un èxit notable, el pati de Ca’n Alcover, seu de l’Obra Cultural Balear, quedà  ple, per debatre i recordar la figura del “califa roig” així com la seva darrera obra “Vivo como Hablo”. 

L’editor del llibre, Ricardo González Mestre, va estar explicant la complicació d’escriure un llibre en un moment tant inestable políticament a l’estat, les dretes governant, irrupció de l’extrema dreta, l’aparició de Podem, infinites cites electorals, el procés a Catalunya i el seu judici, la pandèmia de la COVID-19,  les turbulències dins el PSOE amb la mort i resurrecció de Pedro Sánchez o la tornada a un govern de l’estat de coalició on el PCE tornà després del front popular del 1936. Així com la permanent capacitat de redacció de Julio Anguita per analitzar la realitat que ens envolta. 
 
La resta de ponents, Laura Pérez (Portaveu d’EUIB), Sebastian Pérez (Coordinador de IU Còrdoba) i Juanjo Martínez (Coordinador General d’EUIB), coincidiren en valorar l’herència que deixà Julio Anguita, que no és altre que la de crear una alternativa col·lectiva, des de la base, amb totes i cada una de les organitzacions que pretenen construir justícia social arreu del món. A partir de la unitat de la classe treballadora com a mecanisme de crear un contrapoder, per enfrontar-se al poder econòmic que a diari ens agredeix, visquent en molts de casos al marge de la legalitat, que marca la declaració dels drets humans de 1948. Així com que aquesta alternativa col·lectiva hauria de superar el capitalisme, ja que és incompatible amb la justícia social i els drets humans, de les persones treballadores i dels pobles del món. 
 
EUIB, seguirà presentant el llibre fins dijous. Avui a Lloseta, demà a Manacor i passat a Campos. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.