Millores més que necessàries

Enguany hem viscut una de les millors temporades turístiques, amb xifres d’ocupació molt més altes que abans de 2019 i que, també han posat de manifest que l’illa té una sèrie de mancances que han quedat ben paleses amb la massificació patida, que també ha posat damunt la taula grans llacunes en la planificació i la gestió de les Administracions.

Menorca ha estat enguany l’illa de les cues: cues per anar a la platja, als restaurants, als comerços, a la carretera general, etc, etc etc i que no han estat la millor imatge que podíem donar als nostres visitants, especialment aquells que cercaven els encants i la tranquil·litat de la nostra illa.

Aquest estiu que estam apunt de deixar, ha fet que Menorca tingués dos tipus de turisme ben diferenciat, aquell de qualitat mitja alta, que cercava la tranquil·litat, el ritme pausat de l’illa i la seva manera de ser i, aquells que l’han descoberta per primera vegada i que han volgut viurer-la intensament en pocs dies, tot provocant aquest caos estiuenc on ha quedat demostrat que la nostra illa no té les infraestructures necessàries per aquest gruix de gent.

Potser el primer que hem de fer és deixar clar que han de ser els que venen de fora els que s’han d’adaptar al nostre ritme i al que tenim, i no al contrari, però sí que hi ha passes urgents a fer per evitar els problemes que hem patit molts de ciutadans, especialment els que resideixen al nucli antic.

Es Castell limitarà l’entrada de cotxes de no residents al seu nucli urbà, cosa que hem demanat moltes vegades a aquest editorial a Ciutadella, per tal de no saturar i evitar les coes a la Contramurada i a la plaça des Born, a més de vies d’accés com el camí de Maó, camí des Degollador o des de les rondes.

La manca d’aparcaments, la manca de policia, les renous al nucli antic, el mal estat d’urbanitzacions com Cala en Blanes, deficiències en el servei de recollida de fems, manca de taxis… i un llarg etc, son coses que s’han de posar damunt la taula, i des de l’Ajuntament i amb el consens de tots els grups amb representació municipal s’ha de fer un pla d’actuació a curt termini per a que situacions com les patides, no es tornin a repetir. Perquè com ja vam dir fa unes setmanes, el que aconseguirem serà morir d’èxit i que molts de visitants davant el que s’han trobat enguany, l’any que ve potser canviïn de destinació turística.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *