Actes 8 Març

‘Otra ronda’ i ‘Los últimos de La Mejana’, presentades per Itziar Castro, Ruth Llopis i Patxi Uriz, obren el Cooking Films 2021

Fins a quatre rondes de vi i degustacions s’han servit a la primera jornada del Cooking Films 2021, que ha tingut lloc a Lluriach, on després de la presentació d’Itziar Castro i Ruth Llopis, convidades d’honor del festival, i Inés Garrell, directora, s’ha procedit a projectar Otra ronda, film guanyador de l’Oscar 2020 a la millor pel·lícula estrangera, i guardonat també a San Sebastián i als European Film Awards. Els plats preparats per Baixavan i el maridatge de vins de la mà de la sommelier menorquina Sara Sanchís han arrodonit la primera de les activitats organitzades pel certamen.

Al capvespre, el cinema Ocimax de Maó ha acollit la presentació del film Los últimos de La Mejana, que el mateix director, Patxi Uriz, ha introduït al públic. El documental se situa a La Mejana de Tudela, indret reconegut per la qualitat de la seva terra de cultiu, d’on surten algunes de les hortalisses més cobejades per l’alta gastronomia, i fa un al·legat en defensa de l’agricultura tradicional i respectuosa amb la terra. Posteriorment a la projecció s’ha iniciat una tertúlia amb el mateix Patxi Uriz, així com amb Paula Valero, directora de Sobirania Alimentària (GOIB); Rosa Gil, representant d’Agroxerxa; Rebecca Morris, directora de Menorca Preservation.

La jornada de divendres té com a protagonista a la xef Ada Parellada, que farà cuina en directe des de la Cooperativa San Crispín (Alaior) sota el títol ‘Cuinar sense residus’, i la sessió de Cinema & Degustació a l’Aqua Marítim de Maó, on el xef Samuel Valencia prepararà un menú inspirat en el film que es projectarà, la comèdia britànica Un pez llamado Wanda, amb la presentació d’Ona Carbonell i Belinda Washington.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.