El Diccionari Alcover-Moll avança en el seu procés de digitalització

Fruit de la col·laboració entre la Conselleria d’Educació i Formació Professional i la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, la Direcció General de Política Lingüística concedirà un ajut directe que permetrà renovar la versió digital del Diccionari català-valencià-balear (DCVB). Així, se n’actualitzaran les 150.963 entrades mitjançant el marcatge dels elements rellevants de cadascuna amb vista a una nova presentació estructurada dels continguts.

L’ajut, d’un total de 90.000 euros repartits en tres anys, s’atorgarà a la Institució Francesc de Borja Moll com a titular única dels drets d’administració, gestió i explotació de tots els drets de propietat intel·lectual sobre l’obra filològica, literària i artística de Francesc de Borja Moll i Casanovas. Això inclou tots els drets que tenia l’Editorial Moll sobre l’explotació pública del DCVB.

Des del Govern de les Illes Balears es col·labora amb aquest projecte perquè el Diccionari constitueix “un patrimoni lingüístic i cultural de la màxima importància”, segons ha explicat Beatriu Defior, directora general de Política Lingüística. Defior ha remarcat l’excepcionalitat de l’obra, ja que “cap altra llengua romànica disposa d’un diccionari com aquest, que pretén recollir totes les paraules de la llengua catalana de totes les èpoques i de tots els llocs”.

La iniciativa permetrà desplegar totes les potencialitats de consulta del DCVB amb l’objectiu d’aportar al sistema educatiu i a la societat en general unes eines d’interès públic, que seran d’accés gratuït.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.