La mel i els bolets menorquins donen sabor a la tercera jornada del Cooking Films 2021

La tercera sessió del Cooking Films 2021 ha estat dedicada a dos productes menorquins menys coneguts pel gruix de la població però igualment genuïns i de la màxima qualitat: la mel i els bolets. La sessió matinal, enfocada a un públic familiar, ha tingut lloc a Mongofre Nou i ha estat presentada per les actrius Itziar Castro i Belinda Washington. Posteriorment ha pres la paraula l’apicultor Antoni Anglada, productor de Dolçamar, que ha explicat al públic el procés d’elaboració de la mel i ha preparat una degustació en forma de joc on els assistents, en bona part nens i nenes, havien d’endevinar de quin tipus de mel es tractava. Després d’aquesta activitat s’ha projectat el film d’animació Bee Movie, pel·lícula de DreamWorks que completava una sessió matinal dedicada a la mel i les abelles.

Al vespre ha tingut lloc la tercera sessió de Cinema & Degustació al cultiu de Bolets de Menorca. El xef Víctor Bayo ha preparat una sèrie de plats a partir de les diferents varietats de bolets que el públic ha pogut tastar mentre veia el documental Mañana, de Mélanie Laurent i Cyril Dion, film que explica, amb un estil dinàmic i lluminós, les diferents iniciatives que s’estan prenent al món per a combatre el canvi climàtic. Qui ha presentat la sessió, en aquesta ocasió, ha sigut l’actor Ivan Massagué, que ha expressat el seu amor per la illa i ha destacat la importància d’aquest tipus d’iniciatives culturals.

El Cooking Films 2021 arriba el diumenge 12 al seu darrer dia, que comença amb un tast de cerveses a Es Molí des Foc, a Sant Climent, encapçalat pels mestres cervesers Roger Vila i Fina Pons, de Grahame Pearce i Estrella Damm, respectivament. Vila i Pons explicaran els matisos i claus de diferents varietats de cervesa, i també s’hi realitzarà una degustació de producte local, amb formatge i sobrassada artesanal. Per acabar, el restaurant de l’hotel Cristine Bedfor —La Cocina de Cristine by Ses Forquilles— acollirà la sessió de tancament, que presentaran Pepón Nieto i Itziar Castro.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.