La nova cuina menorquina del Cabòria

Ratjada amb mantega negra i tàperes. Foto: Bep Al·lès©

Una de les novetats d’aquest estiu és el restaurant Cabòria, al carrer de Sa Carnisseria  de Ciutadella i que ens ofereix una nova cuina menorquina més que interessant i a tenir en compte.

Als fogons hi trobam a  Jesús García, ferrerienc format al Maria Àngels Cardona i que porta, malgrat la seva joventut, un bon bagatge per diferents cuines premiades amb estrelles Michellin com Els Casals, Hisop, Murano i Martín Berasategui. on ha adquirit experiència i coneixements al costat de xefs com Oriol Rovira, Angela Hartnett, Oriol Ivern i el gran Martín Berasategui.

Al seu retorn a Menorca, García va treballar amb un dels millors cuiners de Menorca, Felip Llufriu, al restaurant Món, on també hi treballava el seu germà bessó Issac Garcia, que ara porta la sala i la sumilleria del Cabòria, fent un tàndem perfecte, on la propietat Diego Merino, del restaurant Miramar, a Cala Blanca l’hi ha donat llibertat per a crear els seus propis plats, que han tingut una més que bona acollida i han convertit aquest petit restaurant en un dels nous temples de la nova cuina menorquina i, que de segur, donarà molt a rallar.

El Cabòria i la cuina de Jesús García en ofereixen dues possibilitats, el seu menú degustació, al preu de 55 euros per persona, sense vi –inclou aigua, pa, oli i mantega-, o bé a la carta, a més del seu menú dels migdies amb molt bones propostes.

Al menú degustació ens ofereix un tàrtar de gamba damunt moll d’os a la brasa; vermell d’ou curat amb botifarró blanc i reducció de ceba; Sandwich de coa de bou amb salsa de formatge; llobarro amb salsa de piparras, colflor i pols d’oliva negra; presa ibèrica a la brasa amb salsa de Porto i de postres Gin amb llimona i merenga, vermell d’ou i gelat de vainilla.

Croqueta d’albergínia i gamba vermella de Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

Si optam per la carta hi trobarem propostes ben interessants, a manera d’entrants com el seu steak tàrtar amb gelat de mostassa i herbes; en caneló de pollastre de corral amb bolets; les croquetes d’albergínia i gambes.

Si optam per els peix, tenim el lluç amb salsa holandesa de carn i shitakes; el peix del dia amb verdures, el calamar ple a la menorquina amb el toc del xef o l’arròs amb molls de roca de Menorca.

Els amants de les carns tenen propostes com el rellom de vaca de Menorca a la graella amb salsa de Porto i foie; anyell de Menorca cuit a baixa temperatura amb romaní; peus de porc encurtits i l’arròs amb ploma de porc negre a la graella.

Caneló de pollastre de corral amb bolets. Foto: Bep Al·lès©

Noltros vam optar per a compartir el caneló de pollastre de corral amb bolets. Molt ben elaborat, amb la pasta de canelons feta a casa i amb un farciment molt gustós i en el seu punt de salsa de bolets que no emmascarava el bon gust del caneló.

Lluç amb holandesa de carn i shitakes. Foto: Bep Al·lès©

De segon ens vam decantar pel peix provant el seu lluç amb holandesa i shitakes. Molt encertat i amb una perfecte harmonia entre el peix i el seu guarniment de salsa que el fa un plat vistós, ben executat i on es denota la tècnica apresa en el seu bagatge per diferents cuines de qualitat.

Ratjada a la mantega negra amb tàperes. Foto: Bep Al·lès©

També vam provar la seva oferta de peix del dia, que era una ratjada a la mantega negra amb tàperes, que a dir veritat és una de les millors que he provat. Bona presentació, la ratjada sense cap cartílag o os, i la salsa de mantega negra lleugera, amb el toc encertat de les tàperes i el peix en el seu punt exacte de cocció.

Xocolata, galeta i Baileys

De postres vam escollir el xocolata, galeta i Baileys, i les maduixes, xocolata blanca i iogur.

Maduixes, xocolata blanca i iogur

Vam maridar el sopar amb un Quinta Apolonia, vi de la Terra de Castella, un Verdejo ecològic elaborat pels Cellers Belondrade a La Seca, Valladolid, que va acompanyar de meravella els plats de peix.

Preu: 40 euros per persona

Servei: 8/10

Cuina: 8/10

Bodega: 8/10

El millor: Les propostes gastronòmiques de nova cuina

El pitjor: Preu dels vins massa elevat

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca