Setmanari El Iris del 17 de d’agost de 1946

Degà de la prensa escrita de l'Illa

A l’edició del Setmanari El Iris del 17 de d’agost de 1946 a la portada hi havia els següents temes: Es parlava de la celebració de les festes de Sant Llorenç a Alaior i de l’èxit de l’exposició d’artistes.

L’abandonament de Ciutadella per part de Dalt la Sala amb queixes veïnals no eren novetat com als temps actuals i, com podem veure aquestes eren algunes al 1946 i colquna encara és vigent: Abandonament dels camins veïnals, obres aturades com les de l’ampliació del port, manca de constitució d’una junta per al Foment del Turisme, necessitat de millora de les línies de comunicació marítima, manca d’una estació radiotelegràfica, manca d’una línia aèria amb Palma i Barcelona, manca d’un nou edifici per a Correus i Telègrafs, manca d’una Biblioteca municipal, una carretera directa amb Cala Galdana, manca de bons hotels o fondes per al turistes, abandonament del camí de baix i la plaça des Castell de Sant Nicolau. Es demanava la construcció d’un parador de turisme i es proposava La Vall. Es demanava el perquè no es podia anar en vaixell des de Ciutadella a Alcúdia en dues hores? També es demanava la construcció d’una escola tècnica en agricultura i ramaderia i també una Casa del Mar, un Ambulatori i la creació d’economats i cooperatives.

S’havia iniciat una enquesta turística. Els dos primers en respondre eren Emili Orfila Gomila, propietari del lloc de Quatre Vents, a Alcaufar i l’actor José Delfín Serra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip