Trago Largo, un blanc que sembla rosat Un vi blanc ecològic, orgànic i biològic dels Cellers Casa Balaguer

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi especial dels Cellers Casa Balaguer, el Trago Largo que pel seu color diríem que es tracta d’un rosat provençal, quan es tracta d’un vi blanc ecològic, orgànic i biològic que agafa aquest color salmonat per mor de la seva maceració natural en pells al llarg de 30 dies. Estam davant un vi vibrant amb un cupatge de Moscatell d’Alexandria i Malvasia que ens servirà per a introduir-nos, si és que encara no ho hem fet, en el món dels vins blancs de maceració amb pells. Pertany a la D.O. Vinos de Alicante.

Nota de tast

Aspecte: Color groc daurat intens, gairebé salmonat o rosat pell de ceba.

Nas: Aromes de fruites d’os com el melicotó i records a gessamí i tarongina. Té marcats matisos de pell de taronja i nispro.

Boca:  Fresc i a la vegada amb volum. Té una acidesa que el fa ideal per a beurer-lo tot sol, o bé al ser un vi molt gastronòmic pot acompanyar una gran varietat de plats.

Maridatge

Anfós a la mallorquina. Foto: Bep Al·lès©

Combina a la perfecció amb tota casta de peix i marisc, arrossos, pastes, salaons, ensalades i formatges.

Carpaccio de sírvia del restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Marida a la perfecció amb els carpaccios de peix com per exemple el de sírvia, el de bacallà, el de rap o bé els de marisc com el carpaccio de gamba vermella de Ciutadella o el de pop.

Musclos al forn a la menorquina. Restaurant Es Molí des Racó. Foto: Bep Al·lès©

Graellades de peix i marisc, gambes o escamarlans fregits o a la graella, escopinyes plenes, ortigues de mar, espardenyes, musclos gratinats o dàtils de mar al Jerez.

Morruda as forn amb patates i gambes vermelles. Foto: Bep Al·lès@

Peixos nobles com l’anfós, el déntol, la corbina, el pagre o el llobarro de platja que podem fer al forn a la menorquina, a la graella o bé al forn o torrats acompanyats de diferents salses amb gust de mar.

Arròs caldós de peix i marisc. Racó des Palau. Foto: Bep Al·lès©

Arrossos brouosos, melosos dins en tià de terra, secs a la paella… tant de peix i marisc com mar i muntanya. És un vi ideal per als arrossos i fideuades de marisc.

Pintxó de salmó fumat amb formatge fresc i brot tendre de pipes de girasol de Ses Voltes a Casa. Foto: Bep Al·lès

Li van bé el salmó i el bacallà fumats, les pinxes o arengades en salaó, la moixama i els ous de peix, com també el peix sec de Formentera.

Ensalada amb mozzarella de Son Tema. Cittadella Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Ensalades on hi hagi com a co-protagonistes els peix i el marisc, i també els formatges.

Finalment, ens anirà bé tant amb formatges de vaca cremosos, com per a plats de cuina oriental, especialment sushi, tàrtar i tatakis.

Si voleu saber més d’aquest vi elegant i seductor, diferent i especial el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.