El Consell de Govern concedeix una subvenció de 100.000€ al Consorci de Residus i Energia de Menorca

El Consell de Govern ha autoritzat la concessió d’una subvenció de 100.000 € al Consorci de Residus i Energia de Menorca per donar continuïtat a l’Oficina de l’Energia Menorca 2030 per un període que va des de l’1 d’octubre de 2021 fins al 30 de setembre de 2022.

Aquesta subvenció cobrirà les despeses de funcionament de l’Oficina de l’Energia Menorca 2030. Cal assenyalar que el Consorci de Residus i Energia de Menorca és l’única entitat en l’àmbit de les Illes Balears que té com a finalitat donar impuls a l’Estratègia Menorca 2030, full de ruta per a la descarbonització del sistema energètic de Menorca, especialment posant la ciutadania de Menorca en el centre del procés de transició energètica.

L’Estratègia Menorca 2030 té com a objectiu darrer situar Menorca al capdavant en l’estalvi energètic, l’eficiència energètica, l’ús d’energies netes i servir com a referent per a altres zones de la Unió Europea. La Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica del Govern de les Illes Balears, mitjançant la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic, dona suport explícit i esdevé un agent actiu en l’impuls d’aquesta estratègia, en línia amb els diversos compromisos assumits en relació amb la transició energètica, la descarbonització i la lluita contra el canvi climàtic.

Així, un dels punts que s’identifiquen com a claus en l’Estratègia Menorca 2030 és la creació d’una oficina que ajudi a donar impuls al full de ruta, promogui la participació i proporcioni assistència a la ciutadania, tant a particulars com a empreses, entitats i administracions públiques.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.