El Govern Balear acorda impulsar la recerca científica en l’àmbit marí a Menorca

El Consell de Govern ha acordat portar endavant la signatura d’un conveni de col·laboració per impulsar la recerca científica en l’àmbit marí a Menorca. L’acord se signarà entre l’Institut Espanyol d’Oceanografia, el Consell Insular de Menorca i la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura amb l’objectiu de desenvolupar actuacions conjuntes d’investigació marina i de seguiment i assessorament científic del medi marí a la reserva de biosfera de Menorca.
D’aquesta manera, es generarà un marc global de col·laboració entre les parts en matèria d’investigació marina i oceanogràfica, en l’àmbit geogràfic de l’illa de Menorca i molt especialment en el marc de l’ampliació de la part marina de la Reserva de Biosfera.

Això suposarà accions concretes com ara l’impuls de l’activitat investigadora de l’Estació d’Investigació Jaume Ferrer, l’intercanvi de dades i informació, l’assessorament en la planificació i gestió del medi marí de Menorca, la realització de projectes d’investigació, la cooperació amb el personal de les tres institucions o la participació en activitats de caràcter formatiu i de difusió. Així mateix, suposarà la participació activa en les reunions del Consell Científic de la Reserva de Biosfera de Menorca.

L’aportació de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura serà de 96.000 euros i tindrà caràcter pluriennal. Així, entre el 2022 i el 2025, el Govern farà una aportació anual de 24.000 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.