Actes 8 Març

Montero no preveu reprendre “el compromís amb la consolidació fiscal” fins al 2025

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero

ACN Madrid .- La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, no preveu que Espanya pugui reprendre “el compromís amb la consolidació fiscal cara a les autoritats europees” fins a finals del 2024 o principis del 2025. La titular de la cartera espanyola d’Hisenda ho ha dit durant el ple del Congrés dels Diputats d’aquest dilluns, en què ha defensat la necessitat d’aprovar uns pressupostos que marquen un sostre de despesa de 196.142 milions d’euros. Montero s’ha mostrat optimista amb les possibilitats de l’economia espanyola i ha afirmat que per al 2022 es preveu una taxa de referència del dèficit del 5%, front a l’11% del 2020. Cal recordar que per sobre del 3%, la política econòmica dels països passa a estar sota la vigilància de la UE.

Així, i segons les xifres de la ministra, en dos anys el dèficit públic se situarà en menys de la meitat del que va marcar el 2020. Al seu parer, l’augment de la recaptació fiscal fa possible que el dèficit es redueixi al 8,4% aquest any i al 5% el 2022.

Seguint aquesta hipòtesi, Montero ha augurat que serà a finals del 2024 o principis del 2025 quan Espanya estarà “en condicions de presentar ja una senda que reprèn el compromís amb la consolidació fiscal cara a les autoritats europees”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.