Nous tallers d’inserció sociolaboral de Càritas amb l’aportació de 75.000 € del Consell Insular Conveni de col·laboració per afavorir la inserció de persones socialment excloses

La consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, i el director de Càritas Diocesana de Menorca, Gabriel Pons, han signat el conveni de la concessió d’un ajut de 75.000 € per dur a terme a l’illa accions formatives per l’ocupació i d’orientació laboral, dirigides a persones en situació d’exclusió social o en risc de ser-hi.

Aquestes accions formatives organitzades per Càritas – des de la mateixa entitat o a través de Mestral, la seva empresa vinculada – tenen com a objectiu incrementar les possibilitats d’accés a l’ocupació de les persones desocupades mitjançant programes ajustats als perfils amb major dificultat d’inserció laboral i social i adaptats a les necessitats del teixit productiu. També es promou la realització de pràctiques no laborals, establint acords i convenis amb empreses.

Per aquest 2021, s’organitzen tallers prelaborals de Mestral amb un nombre reduït d’alumnes en diverses ubicacions i dedicats a les següents especialitats: fusteria i restauració bàsica així com reparació de bicicletes a Ciutadella, operacions auxiliars de venda i mosso de magatzem a Maó i horticultura bàsica al Barranc d’Algendar. A part d’aquests tallers específics, a Mestral també es contempla l’acompanyament individual a persones amb més necessitat de suport social i personal, perquè puguin realitzar el seu itinerari formatiu específic, amb una durada màxima d’un any.

A més, dins la formació i inserció laboral s’inclouen “aspectes fonamentals en la construcció d’una societat millor i més justa, com la igualtat, la sostenibilitat mediambiental, la seguretat laboral, l’alfabetització digital i els drets laborals”, tal com es recull al conveni entre l’entitat i el Consell Insular. El Consell de Menorca desenvolupa amb aquest conveni el seu objectiu de donar impuls a la formació per a l’ocupació segons les especialitats formatives per tal de millorar la qualificació de les persones treballadores desocupades proporcionant els coneixements i les pràctiques adequades a les competències professionals requerides en el mercat de treball i a les necessitats de les empreses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.