La Fira Arrels torna a obrir les seves portes aquest cap de setmana 18 i 19 de setembre a Es Parc des Freginal

Aquest cap de setmana 18 i 19 de setembre Es Parc des Freginal acollirà una nova edició de la Fira Arrels, la fira del producte local i cuina de Menorca que organitza el Departament d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca. Serà una edició de format reduït i a l’aire lliure que comptarà amb expositors de producte local i un espai on es realitzaran activitats gastronòmiques. Aquest any l’entrada serà lliure i totes les activitats seran gratuïtes.

Aula d’activitats:
A l’espai d’activitats els assistents podran gaudir de demostracions de cuina en directe com un taller de cuina amb caragols de la mà del cuiner Joan Bagur (Restaurant Rels, Ciutadella) i Es Caragol de Menorca; un taller de cuina de la mà de Richard Tejada, xef del restaurant Alma Salada de l’Hotel Rural Son Granot; una demostració de cuina a càrrec de Victor Bayo i Bolets de Menorca; un taller de cuina de na Sílvia Anglada d’Es Tast de na Silvia que girarà entorn la cooperació i els aliments locals o una demostració d’Artur Martínez, xef del restaurant Aürt de Barcelona amb una estrella Michelin que es desplaça a Menorca per oferir-nos aquest taller sota el títol “Alta cuina i patrimoni agroalimentari”.

A més de les demostracions culinàries, també s’oferiran tastos guiats a càrrec dels productors participants a la fira. Podrem assistir a un tast d’aliments de producció ecològica; un tast de vins de Menorca i formatges; còctels i aperitius de la cultura Menorquina amb Gin Xoriguer; vins amb embotits; o cerveses artesanes de Graham Pearce i formatge.

També, en aquest espai d’activitats, diumenge dia 19 a les 19.30 h tindrà lloc una conferència a càrrec de la xef i divulgadora amb set estrelles Michelin Carme Ruscalleda. Sota el títol “Som hereus d’una cultura culinària gourmet, divertida, sana, estima-la i practica-la”, Ruscalleda pretén reflexionar sobre l’entorn i les eines culinàries que tenim a Menorca per crear una gastronomia d’alta qualitat.

Expositors de producte local
Aquest cap de setmana també serà una bona oportunitat per comprar producte local directament als productors. Un total de 15 estands i 25 productors exposaran els seus productes. Els assistents podran conèixer en detall una mostra de diversitat del producte agroalimentari de Menorca. A diferència d’altres edicions, per tal de seguir totes les mesures de seguretat, els estands no oferiran tastos dels seus productes.

Zona de descans i música en directe
No obstant això, es comptarà amb un espai habilitat on s’oferiran menús elaborats amb els productes de la fira. També, com en altres edicions, a més de refrescos, aigua o cafè, s’oferiran vins locals i cervesa artesana.

Finalment, durant les dues jornades també hi haurà música en directe de la mà d’artistes locals. Dissabte podrem gaudir de la música del saxofonista Marc Bosch i diumenge, del cantautor Marcos Vinodelfín i del duet de jazz Ara Martí i Icar Toset.

Informació pràctica
La fira obrirà les portes dissabte dia 18 a les 10.00 h i s’allargarà fins les 21.00 h. Diumenge dia 19 de 10.00 h a 20.00 h. Enguany l’entrada serà gratuïta i assistir a les activitats també. Per tal de complir amb totes les mesures de seguretat i sanitat pertinents, l’aforament estarà controlat, s’evitaran aglomeracions i es comptarà amb dos agents Covid que informaran de les mesures als assistents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.