Actes 8 Març

Rodríguez insisteix a vetar el referèndum d’autodeterminació: “No és el que necessita Catalunya”

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, a l’inici de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el 14 de setembre de 2021

ACN Madrid .- La portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha insistit a vetar la possibilitat d’un referèndum d’autodeterminació “perquè no cap en el marc constitucional”. “No és el que necessita Catalunya i tampoc el que necessita Espanya”, ha dit aquest dimecres al Congrés en resposta a una interpel·lació del PP, poques hores abans de la reunió de la taula de diàleg. “És una taula per al diàleg i no per a l’autodeterminació”, ha remarcat Rodríguez, davant les acusacions del PP, que insisteix a qualificar “d’infàmia” la reunió. “Els demano que no facin com una part de l’independentisme català, que superin l’1 d’octubre de 2017”, ha dit la portaveu del govern espanyol al principal partit de l’oposició.

Rodríguez ha tret pit de la gestió del conflicte polític feta fins ara per La Moncloa i ha reivindicat que ara com ara “no hi ha risc de trencament de l’ordenament jurídic” i la tensió ha baixat, a diferència de quan governava el PP. La ministra ha afirmat que l’agenda de l’executiu de Pedro Sánchez per a Catalunya és la del “retrobament”.

La portaveu del govern espanyol ha instat el PP a “estar al costat del govern” i deixar enrere “la confrontació i l’immobilisme”. “Cal rebaixar el conflicte i això no serà qüestió d’un dia”, ha apuntat, i ha insistit que el diàleg serà “en el marc de la Constitució”.

El diputat del PP Mario Garcés ha acusat el govern espanyol de tenir “un pacte amb el diable nacionalista” i de “prostituir” el diàleg així com d’ignorar la Catalunya constitucionalista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.