Actes 8 Març

De la Concha reivindica la pesca de la tonyina vermella com «de futur i imprescindible per a les arts menors» La consellera demanarà al Ministeri més quota de pesca d’aquest peix per al 2022

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha posat en valor la pesca de la tonyina vermella a les Balears. Ho ha fet a un tast de tonyina vermella, organitzat per la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, i la Federació Balear de Confraries de Pescadors. De la Concha s’ha referit a la pesca d’aquesta espècie com a «imprescindible per a la flota d’arts menors de les Balears» i també «de futur perquè diversifica la pesca».

Actualment la quota permesa per embarcació és de 560 quilos, i hi ha un total de 102 embarcacions autoritzades per a pescar tonyina vermella a les Balears. De la Concha ha explicat que espera que la propera distribució de la quota que ha de fer l’organisme internacional encarregat de fer-ho, l’ICCAT (International Comission for the Conversation of Atlantic Tunas), assigni a Espanya més quota de pesca artesanal de la tonyina vermella, i que el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació l’augmenti per a les Balears. La zona de les Illes és on més tonyina vermella se pesca de la Mediterrània.

La campanya de la tonyina vermella 2021 va arrancar el 6 d’abril i s’allargarà fins al 31 de desembre. La quota permesa per aquest any és de 61.345,25 quilos, dels quals ja s’han pescat 40.120,62 quilos. El 2020 es varen capturar 60.198,24 quilos. Per mor de la pandèmia i el tancament del canal HORECA, no es va poder vendre a les Balears tota la tonyina pescada a les Illes. Enguany les perspectives són ben diferents i també a bon preu.

El tast de tonyina vermella s’ha celebrat a un hotel d’Alcúdia i els assistents han tastat quatre elaboracions fetes amb aquest peix (tàrtar, tataki, marinat i aguiat) per part del xef Tòfol Enríquez. A part de la consellera, hi ha assistit també, per part de la conselleria, el director general de Pesca i Medi Marí, Joan Mercant, i la directora general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Paula Valero. Per part de la Federació Balear de Confraries de Pescadors, hi ha assistit el president, Domingo Bonnin, representants de les 16 confraries de les Balears així com els de les marques registrades Peix Nostrum i Millorquin, entre d’altres.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.