Presentació del llibre Aina Moll. Filòloga i activista per la normalització del català de Pilar Arnau.

Demà divendres dia 17 de setembre a les 20,00 h a Can Saura, es presentarà el llibre Aina Moll. Filòloga i activista per la normalització del català de Pilar Arnau. Hi intervendran: Pilar Arnau, autora del llibre; Josefina Salord, filòloga i membre de l’IME; Nina Genestar, professora emèrita de la UIB i membre de l’IME i Marta Jordi, coordinadora científica de l’IME.

Aina Moll i Marquès (Ciutadella 1930-Palma 2019) fou una destacada activista per la normalització del català i una enamorada de la investigació i difusió de la llengua.

Dona coratjosa i avançada al seu temps, Aina Moll va ser pionera en molts àmbits professionals i polítics i va fer de la lluita per la llengua el seu major compromís, la seva raó de ser.

Aquesta il·lustre menorquina, filla gran de Francesc de Borja Moll, s’atreví a impartir cursos semiclandestins de català durant el franquisme, col·laborà en projectes tan importants com els darrers dos volums delDiccionari català-valencià-balear o L’Atlas lingüístico de la península Ibérica i va ser directora de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya (1980-1988).

De tot això, però també de la seva vida menys coneguda i de la seva infantesa a Menorca, en parla Pilar Arnau a la biografia publicada per Edicions Documenta en col·laboració amb l’IME i que presentam aquest divendres 17 de setembre a Ciutadella.

Serà a partir de les 20 h a Can Saura. Josefina Salord, filòloga i membre de l’IME, i Nina Genestar, professora emèrita de la UIB i membre de l’IME, acompanyaran Pilar Arnau en una vesprada on descobrirem la important figura d’Aina Moll.

Sobre l’autora

Pilar Arnau i Segarra (Vinaròs 1964) és diplomada en Traducció (UAB) i en Didàctica de Llengües Estrangeres  (Université de Tolouse-Le Mirail), on també es va llicenciar en Filologia amb una Maîtrise que fou publicada el 1999 a Edicions Documenta Balear amb el títol Narrativa i turisme a Mallorca (1968-1980). Especialitzada en l’estudi de la literatura catalana contemporània, sobretot la d’autoria mallorquina, ha coordinat volums col·lectius, ha publicat uns cinquanta articles d’investigació literària, i és autora de la biografia de Josep M. Llompart.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.