Cap més estiu de finestres tancades

El passat cap de setmana, un del nostres seguidors de les edicions digitals del Setmanari El Iris i del diari digital eliris.cat deixava molt clar els problemes de renous, de brutícia, manca de civisme, manca d’aparcaments i molts més problemes que pateixen, dia si dia també, els que encara habiten als carrers del nucli antic on hi ha activitat de terrasses, o aquells que viuen a carrers per on passa la gent i al ser estrets o carrerons aprofiten la seva solitud per a compixar caps de cantó i alguna porta de vesins.

Davant la passivitat municipal, d’aquest i anteriors equips de govern, veim com aquelles cases plenes de vida d’antany es buiden i es venen a gent de fora o bé es converteixen en hotels, que a dir bé, aquests no donen les molèsties de certes terrasses que, a més a més, aquest estiu algunes d’elles han ocupat més espai a la via pública i l’Ajuntament els ha “beneficiat” amb un 90% de descompte sobre la taxa d’ocupació de la mateixa, cosa que ens sembla molt bé, però també els que comanden Dalt la Sala, haurien de compensar amb descomptes o deixar sense efecte impostos o taxes municipals per aquells vesins que al llarg de tot l’estiu han hagut de patir les renous provocades per més ocupació i s’han vist obligats a fer vida de finestres tancades, per a no patir les renous, els crits i fins i tot desgavells d’alguns establiments.

Fer vida de finestres tancades, és el que estan patint massa ciutadans i també visitants que tenen aquí una segona residència o bé han escollit hotels al nucli antic per a passar les seves vacances.

Aquests estius de finestres tancades, no sols a la nit, sinó també als capvespres o si es vol fer la mig diada demostren que les ordenances s’han quedat obsoletes o necessiten d’una revisió més que urgent, feta per zones, per àrees i no de manera global com passa fins ara.

Viure els estius de finestres tancades és un greuge comparatiu que estan patint els ciutadans del centre de Ciutadella, principalment. Viure els estius amb les finestres tancades és més despesa d’electricitat. Viure els estius de finestres tancades és un atemptat contra la qualitat de vida i és aconseguir que poc a poc el nucli antic s’abandoni i es converteixi en aquest parc temàtic que l’actual equip de govern diu que no vol, però que cap passa far per evitar-ho.

Potser seria bo que els governants visquessin in situ, només una setmaneta, el que és i el que estan patint els que encara podem considerar romàntics, que volen malviure o no tenen altre lloc on residir, al centre de Ciutadella.

One Comment on “Cap més estiu de finestres tancades”

  1. Enhorabona. Una gran editorial. Clara i concisa que fa evident el què pateixen els veïns del nucli històric per mor de la renou i cridòria de terrasses i patis de bars, sense cap casta de compensació a l’inrevés dels dits establiments . El casc antic s’està desertitzant per moments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Balearia, Pets Week
Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021