La inflació a l’eurozona es dispara al 3% a l’agost, la més alta en els últims 10 anys L'augment del preu de l'energia porta la inflació a màxims des del novembre del 2011

ACN Brussel·les .- La inflació a l’eurozona s’ha accelerat al 3% a l’agost, vuit dècimes més que la del juliol, i marca la taxa més alta en els últims 10 anys. Segons dades de l’Eurostat, en el conjunt de la Unió Europea la inflació s’ha accelerat al 3,2% a l’agost, set dècimes més respecte al mes anterior. L’augment s’explica per l’augment del preu de l’energia, que ha escalat un 15,4% a l’agost, un punt més que al juliol. També hi han contribuït l’encariment en un 2,6% dels productes industrials, en un 2% dels aliments i en un 1,1% dels serveis. Els països europeus on més s’han encarit els preus a l’agost són Polònia, Lituània i Estònia, tots ells amb una inflació que s’ha accelerat al 5%.

Per contra, Malta, Grècia i Portugal és on menys han augmentat els preus a l’agost. La inflació a Espanya s’ha situat, segons l’Eurostat, en el 3,3% a l’agost, tres dècimes per sobre de la mitjana de la zona euro.

La de l’agost és la taxa interanual d’inflació més alta des del novembre del 2011, quan va superar el 3%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.