Actes 8 Març

Morellato i Sevillano conquisten la Artiem Half Menorca de Fornells L'italià i la catalana s'imposen en una edició marcada per un inici amb pluja i vent que van complicar la sortida

El triatló va ser el gran vencedor en la sisena edició de la Artiem Half Menorca. L’esport va regnar per sobre de tot en una jornada que va tenir en el vent i la pluja als seus protagonistes inicials que van acabar cedint el testimoni al sol passat el migdia deixant un matí fantàstic per a fer esport. A nivell esportiu, l’italià Alessio Morellato i la catalana establerta a Eivissa, Susana Sevillano, van comandar de principi a fi emportant-se la glòria en la distància Half, mentre que en el Short la victòria va ser per a Francesc Escola i Sara Bonilla.

L’esdeveniment, que compta amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i de la Agència d’Estratègia Turística dels Illes Balears, la col·laboració del Ajuntament des Mercadal i de l’empresa Artiem Hotels Fresh People, va arrencar amb pluja i vent, la qual cosa va provocar que la mar estigués més moguda del normal. En la distància Half, els 1.900 metres de natació van estar comandats per Morellato de principi a fi, qui igual que Sevillano van imposar un ritme tirànic. La tònica es va mantenir al llarg de tota la prova ja que ni l’italià ni la catalana no van trobar mai rival ni en els 90 quilòmetres de bicicleta ni en els 21 quilòmetres de carrera a peu.Alessio Morellato va pujar dalt del podi amb un temps de 4.32:43, acompanyat d’Albert Vidal (4.39:17) qui va remuntar en el tram de carrera a peu fins a la plata, superant en un dels bucles finals a Oriol Gili bronze amb un temps de 4.40:07.

Sevillano va ser la millor i la més ràpida, travessant la meta amb un temps de 5.06:43 per davant de la resident a Ferreries, Ana Bueno, segona amb 5.17:50. El podi el va completar Mercè Segura amb un crono de 5.37:59.

La distància Short masculina va ser, sens dubte, la més emocionant ja que es va decidir en l’sprint final, a 100 metres de la meta quan Francesc Escola es va imposar en l’últim esforç a Miquel Àngel Salom per només dos segons de diferència (1.45:52). Biel Gacias, que durant una bona estona va dominar la carrera, va acabar completant el podi amb 1.46:08.

En dones, domini brutal de Sara Bonilla que es va emportar un triomf sense cap titubeig, travessant la meta amb un temps d’1.53:50. Chloé Serra va aconseguir la segona plaça amb un temps d’1.57:31, mentre que el bronze va ser per a la menorquina Nuria Sbert que va arribar amb un crono de 2.08:07, després de superar en el final del tram de carrera a peu a Berta Beran.


En la competició per equips masculina, els guanyadors van ser Enric Pons, Héctor Pons i David Sintes, seguits de Javier Lorente, Damià Portella i Dani Pieres, i de Migue Huguet, Toni Quero i Llorenç Torres. En la modalitat mixta, victòria per a l’equip format per Inés Canadell, Casimir Domenech i Quim Domenech, en acabar per davant de Jordi Berenguer, Javi Lorente i Eli Ruiz.

Menorca s’ha erigit una vegada més com un destí ideal per a la pràctica esportiva de triatló, coincidint a més amb la part final de la temporada d’estiu, sumant a la seva oferta turística propostes com la del Artiem Half Menorca que complementa el reclam gastronòmic, cultural i paisatgístic amb el qual ja compta l’Illa.

La prova, com totes les que organitza Elitechip, compte entre els seus objectius a curt termini, minimitzar al màxim l’impacte sobre el medi, seguint l’esperit Menorca Reserva de la Biosfera, i per a això ha reduït al màxim el consum de plàstic d’un sol ús, apostant per materials més sostenibles. A més, per a donar a conèixer els encants de l’Illa, s’ha apostat per oferir als participants productes locals en la zona de post carrera, de la mà de El Paladar, en els quals no han faltat formatge, embotits i rebosteria, a més d’altres coses que han fet les delícies dels participants.

La competició es va tancar amb el lliurament de trofeus en les quals van ser presents l’alcalde des Mercadal, Francesc Ametller, la gerent de la Fundació TUrisme de Menorca, Elena Costa, i els regidors des Mercadal, Lali Garriga, Javier Periáñez, Tobal Pons i Joan Palliser.

També va tenir lloc un petit homenatge a Alex Sánchez Palomero, paratriatleta establert a Palma que ha competit en la distància Short, i que en els Jocs Paralímpics de Tòquio 2020 va aconseguir la medalla de bronze. Així mateix també hi ha hagut un esment especial per a Dani Molina, i per a dos participants invidents que han completat el recorregut acompanyats d’un guia, Mari Carmen Soler i Manuel Saborit.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.