Actes 8 Març

Damià Rotger comença una gira de tardor presentant Llibre d’esvalots El poeta i tipògraf menorquí recorrerà diferents pobles de la Part Forana i Menorca durant aquests pròxims mesos

Llibre d’esvalots (Nova Editorial Moll, 2021) ha estat un dels poemaris de l’any; una obra ambiciosa que, a més de consolidar-lo com una de les grans veus literàries de la seva generació, ha comptat amb una càlida rebuda per part del públic i de la crítica.

Un conjunt de poemes d’una veu que vibra amb el món amb intensitats sensibles fortes i mostra al lector la cosmogonia rotgerenca formada per elements densament mediterranis […] Un llibre necessari. (Biel Mesquida)

 

Damià Rotger estableix una mena de filosofia personal, íntima però transferible […] Versos que bateguen amb l’harmonia de la música que sempre l’enerva i l’excita. (Pere Joan Martorell)

 

Cúmul de passions perfilades a través d’una mirada que entén la literatura no com un caramull de papirs sinó com una forma de vida […] Rotger ha volgut convertir la seva poesia en una cosmogonia descomunal, coherent i orgànica malgrat la seva rauxa abrandada, en què la Sang i el Furor són el Combustible Absolut (Jaume C. Pons Alorda)

Després del seu pas per la Setmana del Llibre en Català a Barcelona, Damià Rotger continuarà presentant el llibre en una gira que el portarà a diferents pobles de la Part Forana i Menorca.

Aquest mateix cap de setmana el públic mallorquí podrà gaudir durant dos dies consecutius dels seus recitals. El primer d’ells tindrà lloc a la llibreria Món de Llibres de Manacor (C/ Major, 7) en una vetllada a la que també hi participaran la filòloga Magdalena Gelabert i l’editor Tomeu Canyelles, el divendres dia 24 a les 19.30 h. El dissabte 25, a les 12 h, el poeta es desplaçarà al Museu de Calçat i de la Indústria d’Inca (Avinguda General Luque, 233) per recitar una selecció de peces de Llibre d’esvalots, musicades simultàniament pel guitarrista Miquel Simonet. Aquesta activitat forma part de la programació del festival Literanit 2021.

De la mateixa forma, Rotger ha anunciat dos recitals imminents a la seva Menorca natal –Ferreries (8 d’octubre) i Ciutadella (23 d’octubre)– , dates que, progressivament, s’aniran incrementant amb noves presentacions a altres municipis de la Part Forana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.