Descobrir Mr. Bep’s, si encara no ho has fet

El restaurant Mr. Bep’s és un restaurant de culte per a molts d’adeptes que gaudeixen dels plats, les especialitats i el servei de Francisco Domínguez Mohedano, natural de La Pesga, de les Terres de Granadilla a Càcerez i que porta ben bé mitja vida a la nostra illa on va treballar a uns quants restaurants de renom, fins que va agafar el Mr. Bep’s, del Poblat de Cala en Blanes, especialitzat en arrossos, calderes i carns de la seva terra torrades.

Mr. Bep’s és un restaurant a descobrir pel fet que no es troba a primera o segona línia sinó en el centre del poblat de Cala en Blanes, entre la rotonda de la taula i la torre de l’aigua, ocupant un pati central amb pèrgoles de fusta que li donen un encant especial les nits d’estiu.

Paco Domínguez en ofereix una cuina honesta, amb clàssics de sempre, racions generoses i amb ingredients de qualitat, i és aquesta qualitat el segell de la casa que fa que el seu restaurant en sigui un petit lloc de culte per als que l’han provat per primera vegada i es converteixen en repetidors.

Molt recomanables són les seves carns a la planxa, especialment les seves mitjanes (Txuletons) i els entrecots de bou, a més del secret ibèric de porc. També l’espatlla d’anyell de llet al forn és una de les seves especialitats.

Aquest estiu hi hem anat unes quantes vegades i sempre hem menjat més que bé. Com entrants recomanar les seves ortigues de mar arrebossades, les croquetes de pop, el pop a la gallega, uns més que bons calamars a la romana, i com especialitats de la seva terra els xoricets estremenys, la taula d’embotits ibèrics i el seu pernil d’aglà.

Croquetes de pop

Si les carns tenen adeptes també els tenen les seves paelles, especialment la de marisc, com també hem vist servir la seva caldereta de llagosta que per les cares dels comensals estava molt, molt bona. També és tot un plaer la seva paella de llagosta. Anar un diumenge en família a menjar un bon arròs és el que es sol fer al restaurant de Paco.

Altres plats que hem de tastar son els seu peixos i marisc a la planxa, com per exemple els calamars o les gambes vermelles de Ciutadella, a més del lluç o el rap.

El compromís amb Menorca està ben present a la seva carta de postres on ofereix la rebosteria de l’illa i les creacions de la pastisseria Cánovas de Ciutadella amb els seus pinyonats, imperials, tartaletes de fruita… com també a la seva carta de gelats hi trobarem les antigues creacions de La Menorquina, que ara fa Can Sintes com els recordats “Coyotes”.

Mr. Bep’s és un restaurant familiar, amb cuina de sempre, sense floritures, on el producte és el protagonista i, el servei personalitzat és el segell de la casa, com ho és el pa i els olis que ens ofereix mentres esperam el menjar, o la seva ben estructurada carta de vins, amb bones referències i una bona relació qualitat preu, i una menció apart mereix la seva sangria, potser una de les millors de l’illa.

Mr. Bep’s, un restaurant a descobrir i que de segur els hi agradarà tant com ens ha agradat al noltros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.