Cicle sobre Memòria & Patrimoni de Menorca demà dijous 23 de setembre a Can Saura

El I Cicle sobre Memòria & Patrimoni de Menorca, organitzat per Miquel López Gual i Amalia Pérez-Jutge, té una nova cita demà dijous 23 de setembre amb la participació dels investigadors Gonzalo Berger i Tània Balló, que parlaran del seu projecte, el Museu virtual de la Dona Combatent. (https://www.mujeresenguerra.com).

El Museu Virtual de la Dona Combatent (MVMC) té l’objectiu de crear un espai històric, visual i educatiu sobre la participació de les dones com a combatents en la Guerra d’Espanya. El contingut de la plataforma és el resultat de el projecte de recerca «Dones en guerra: vida i llegat de les dones combatents a la guerra civil espanyola».

Aquest projecte, que aborda els temes de Memòria i Gènere durant la Guerra Civil, és una plataforma oberta en contínua construcció, que anirà evolucionant i actualitzant el seu contingut a mesura que avanci la investigació. El museu virtual alberga els noms de més de 3200 dones combatents documentades, amb dades inèdites sobre la seva afiliació, enquadrament i destinació.

El museu virtual recull fotografies i testimonis que aporten noves dades i trenquen el mite de la dona absent com combatent en la guerra civil.

Gonzalo Berger (Barcelona, ​​1977) és professor de TC-UPF i de la UOC. Doctor en Història (UB), va publicar la seva tesi amb el títol Les Milícies Antifeixistes de Catalunya. Voluntaris per la llibertat (Eumo Editorial). Autor de diversos llibres, articles i monografies de recerca sobre la història contemporània d’Espanya i Catalunya.

Actualment és Membre de el grup de Recerca NEXUS-UPF i investigador principal dels projectes “Dones en Guerra: vida i llegat de les dones combatents en la Guerra Civil espanyola”, “Les Milícies Antifeixistes de Catalunya” i “Espais de la batalla de Mallorca 2017 -2022 “. Recentment va ser comissari de l’exposició “No passaran. 16 dies, Madrid 1936 “i guionista i productor dels documentals” Milicianes “,” Les Sinsombrero3. Les exiliades “i” El Cas Wanninkhof-Carabantes “.

Tània Balló Colell (Barcelona, ​​1977), és directora i productora de cinema, així com a escriptora i guionista. La seva recerca al voltant de la Guerra Civil ha generat importants documentals com el de “milicianes”. El seu llibre i documental Les Sinsombrero va aportar nova llum sobre les dones de la Generació del 27. En l’actualitat treballa en projectes de memòria i dona tant com a productora com a escriptora, així com en exposicions relacionades amb la Guerra Civil espanyola (https://es.wikipedia.org/wiki/Tània_Balló_Colell).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip