Els artistes menorquins molt presents en diferents mostres a Balears i península. Menorca està àmpliament representada en diferents exposicions durant aquesta tardor.

Aquest final d’estiu i inicis de la tardor es presenta molt prolífic per als artistes de les Illes. Actualment estan en exposició les següents mostres:

“Pol·linitzadors”


Actualment es pot visitar a la seu universitària de la UIB a Alaior (Menorca).
És una exposició de cinquanta-dues obres d’artistes de les Illes Balears i altres llocs, que, aplicant diverses tècniques pictòriques, escultòriques, d’obra gràfica i fotografia, ens mostren la seva visió dels insectes per tal de prendre consciència de la seva funció i importància en un món més sostenible. S’hi poden contemplar obres dels menorquins: Zulema Bagur, Carmen de los Llanos i Florit Nin.
Té prevista en la seva itinerància arribar pròximament a la seu de la UIB de la Comandància, a Eivissa. És una producció de la Universitat de les Illes Balears (UIB) en col·laboració amb l’associació ArtambB.

“L’ODS dels Baleàrics”
Després del seu periple per terres alacantines i Eivissa aquesta mostra solidària aterra a Mallorca a l’Arxiu del Regne de Mallorca, just coincidint amb la Nit de l’art; cita anual amb l’art contemporani que se celebrà a Palma entre el 16 i 19 de setembre. A la mostra cada artista interpreta un dels Objectius de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, en ella participen els menorquins: Florit Nin que parla en la seva obra de Fam zero, i Anna Carreras que s’ha basat en energia assequible i no contaminant.
Es pot veure a Palma fins al 15 d’octubre per després traslladar-se a Maó (Menorca).
Promouen la mostra la Fundació Baleària i el Govern de les Illes Balears a través de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura.

 “La mar dels Baleàrics”


Es tracta d’una nova edició (2021) de la sèrie d’exposicions “Balearics” que compta amb la presència dels artistes menorquins: Pacific Camps i Marc Jesus.
Es pot visitar actualment a la sala d’exposicions Túria, a Els Magazinos, Dénia.

 “Mata Ombres”


Amb aquest nom “Mata Ombres” trobem dues mostres solidàries promogudes per la Fundació Vicente Ferrer, una d’elles a la Casa de Cultura de Maria de la Salut a Mallorca i l’altra a Can Oliver de Maó (Menorca).

En ambdues es mostren, fins al 31 d’octubre, les obres dels artistes que han participat en les tres edicions del projecte, del mateix nom, que han viatjat amb la Fundació a la seva seu de l’Índia des de l’any 2018 per tal de visibilitzar a través d’l’art el treball envers els més desfavorits.
Hi participen els artistes menorquins: Paca Florit, Marc Jesus, Florit Nin i Zulema Bagur.

 “L’Art de la taula periòdica, els dones i els Seus elements”
El passat cap de setmana (11 i 12 de setembre), amb motiu de la fira anual Algaidart, es van poder veure també a Algaida (Mallorca), les obres dels menorquins Núria Roman, Marc Jesus, Zulema Bagur, Anna Carreras i Lluís Pons Orfina James. tots ells en l’exposició l’Art de la Taula periòdica, els dones i els Seus elements, una producció de l’departament de química de la UIB per donar a conèixer el treball de les dones que han fet descobriments químics d’interès i que, a excepció de Madame Curie, han passat desapercebudes en la història.

“Ants, Treballadores”


Les formigues treballadores que van poder contemplar fa poques dates en les muralles d’Eivissa amb motiu de les “Festes de la Terra”, s’han exposat també a les localitats mallorquines de Lloseta, Pina i Algaida, i pròximament donaran el salt a Menorca i la Península . Compten actualment amb la presència dels artistes menorquins: Anna Carreras, Florit Nin, Lluís Pons Ofila James, Marc Jesus, Paca Florit i Zulema Bagur.

 “Moixos”
Aquesta mostra homenatge als felins es pot veure actualment i fins el 30 de setembre a l’Auditori de Porreres (Mallorca). Compta també amb una àmplia representació d’artistes menorquins: Carmen de los Llanos, Paca Florit, Zulema Bagur i Florit Nin.

En definitiva, aquests propers mesos tindrem a l’abast una àmplia representació d’art menorquí, que, repartit per la geografia balear i peninsular, donarà a conèixer l’obra de molts dels artistes de les nostres illes.
Tot això és possible gràcies a la col·laboració de l’Associació ArtambB amb la Fundació Baleària i els respectius ajuntaments o entitats locals, com el Servei d’activitats culturals de la UIB, que el fan possible. Així com d’un nodrit grup de voluntaris entusiastes i admiradors de l’art contemporani que amb la seva dedicació fan possible aquestes àmplies itineràncies i l’establiment de contactes entre els artistes de les illes.
La tardor es presenta ple de novetats, amb noves exposicions i noves itineràncies, ja que per primera vegada les exposicions col·lectives de l’edició “Balearics” arribaran a Andalusia i a Ceuta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip