Setmanari El Iris del 24 de d’agost de 1946

Degà de la prensa escrita de l'Illa

A l’edició del Setmanari El Iris del 24 de d’agost de 1946 a la portada hi havia els següents temes: A l’editorial es parlava de l’arribada de blat des de l’Argentina. A l’enquesta turística es demanava opinió al pintor santlluïsser Lluís Portella Olives i a l’industrial Pere Comella Taltavull. Es publicava un article sobre el pes exacte del pa amb declaracions del primer tinent de batle de l’Ajuntament de Ciutadella, Bartomeu Gornès Soliveras. L’Ajuntament de Sant Lluís iniciava el pla d’urbanització d’Alcaufar.

L’agrupació musical JEARFA actuava a la barriada Joan Gelabert.

Naixia a Alguaire, Lleida, Manuel Salord Solé, fill de l’enginyer veterinari Lluís Salord Comella i de la seva esposa Concepció Solé.

La festa celebrada al port va quedar deslluïda pel mal dia meteorològic i també per la manca d’esportivitat de les tripulacions dels falutxos “Luz de Vida” i “Tres Hermanos”.

Van ser molts els alaiorencs que van seguir el costum de passar uns dies a Alcaufar després de la celebració de les festes de Sant Llorenç.

Amb motiu de les festes de Sant Bartomeu a Ferreries es celebraven els tradicionals partits de futbol on aquell any de 1946 hi van participar el Ferreries, el Ciudadela, el Mercadal i el Badalona.

Tres snipes donaven la volta a l’illa. El “Biniancolla” de Pelegrín Rita; el “Binidalí” de Domingo Petro i el “Binicous” de Leandro Fuster van ser els tres snipes que van donar la volta sencera, mentres que el “Binibeca” va quedar varat al port de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.