El Govern comparteix amb institucions, grups polítics i agents socials l’acord sobre el factor d’insularitat

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha presidit aquest dujous al Parlament una la reunió del Govern amb representants de les institucions, grups polítics i agents socials de les Illes Balears per tal de valorar l’acord assolit ahir matí en el si de la Comissió Mixta d’Economia i Hisenda Estat-Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

La consellera d’Hisenda, Rosario Sánchez, en la seva compareixença posterior, ha explicat que la reunió s’ha convocat per “donar les gràcies a la societat civil de les Illes, als partits polítics i a les institucions que han fet feina tots aquests anys per l’aprovació i el desenvolupament del nou Règim Especial de les Illes Balears”.

La comissió mixta duta a terme dijous a Raixa ha acordat la inclusió de 183 milions d’euros al projecte de Pressuposts Generals de l’Estat per a 2022, a través del desplegament del factor d’insularitat previst al Règim Especial de les Illes Balears (REIB) per compensar la insularitat i el dèficit inversor estatal a les Illes. L’acord estableix la metodologia de càlcul de la dotació inicial del factor d’insularitat i fixa aquesta dotació en 110 milions als quals se n’hi sumen 73 més com a compensació a les Balears degut al temps transcorregut des de l’aprovació del Reial decret llei, el febrer del 2019.

Per part del Govern, també han assistit a la reunió la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido; el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir; la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.