El Grup Popular demana al Consell que realitzi un pla d’implantació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics i PHEV

El Grup Popular al Consell de Menorca sol·licitarà en el pròxim ple que la institució insular faci un pla per implantar a tot el territori una xarxa de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i PHEV (híbrid endollable).

La proposta troba la seva raó de ser en la insuficiència actual, gairebé testimonial de punts de càrrega, que contrasta a més amb les previsions d’aconseguir que tota la flota insular sigui en pocs anys alimentada per energia elèctrica.

El conseller popular Adolfo Vilafranca defensarà l’opció d’avançar cap a aquest objectiu i proposa, per a això que el Consell concerti amb els ajuntaments de l’illa la idoneïtat d’emplaçaments per fer viable el pla d’implantació massiva de punts de càrrega.

La proposta pretén que el Consell elabori un pla que calculi les necessitats dels punts de recàrrega per als propers anys, així com la seva implantació mitjançant convenis amb els ajuntaments de l’illa.

Vilafranca es basa en el text de la Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica que apunta 2050 com l’horitzó límit en què la totalitat dels vehicles que transiten per les Balears ho faran sense emissions de CO2 . (Art. 67.1).

Amb independència d’aquest objectiu, el conseller explica que cada vegada són més les marques que comercialitzen vehicles d’acord amb aquesta tendència i indica així mateix que el parc de vehicles elèctrics creix sense que hi hagi la correlativitat de serveis de subministrament energètic adequats. A hores d’ara no arriben a 50 en tota l’illa i cal considerar que el procés de càrrega exigeix ​​un temps.

Reforça aquesta reivindicació el fet mateix que la Llei commina a les administracions públiques de les Illes a planificar i implantar una xarxa de punts de càrrega per a vehicles elèctrics, adequada i suficient per a possibilitar el compliment dels objectius. (Art. 64.1) Vilafranca apunta el departament de Mobilitat com a responsable de portar endavant les polítiques de millora de transport i a ell apel·la perquè s’executin les previsions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.