El Menorca DOC FEST comença a donar pistes El festival ja ha publicat el seu spot i cartell oficial d’enguany

Ahir a la tarda el Menorca Doc Fest va publicar el seu spot 2021 amb el que s’ha servit de diferents vídeos de l’Arxiu d’Imatge i So.

Amb el lema «El cinema és gegant. Una mirada a la realitat» han recollit fragments de pel·lícules d’arxiu de gegants menorquins filmades per Aurelio Aparicio Juan, Benet Mascaró i Antoni Salvador Caules.

Aquestes són les primeres pistes d’una edició que es pretén “molt menorquina”, i on ens avancen que s’hi presentaran les vides documentades de diferents menorquins il·lustres. A principis de setmana també fan fer públic el cartell oficial d’enguany amb una fotografia de Lluís Real.

El programa complet del Menorca es donarà a conèixer la primera setmana d’octubre, però els organitzadors ja han avançat que la inauguració es projectarà en una nova pantalla: la del Teatre des Born.

Millor projecte fotogràfic documental 2021

El que sí s’ha donat a conèixer del MDF és el premi a millor projecte fotogràfic del Menorca Doc Fest 2021: El Aguante, de Laia Albert.

La fotògrafa Laia Albert guanya el premi a millor projecte fotogràfic documental del Menorca Doc Fest 2021 amb «El Aguante: La Boca». En canvi, els finalistes elegits pel jurat han sigut per Santi Donaire «Hijos de la desmemoria» i Silvia Prió amb «Tigancă Vrăjitoare», mentre que s’ha atorgat una menció especial a Meri Santos.

Aquestes obres es recullen a l’exposició dels Premis MDF2021, on també s’hi podran veure els treball «No me lo pierdas» dels fotògrafs Noa Morales i Sergi Conesa, becats amb residència de creació pel festival Fotolimo i Es Far Cultural.

Tots els projectes (guanyador, finalistes, menció i els dos residents) seran exposada a partir del 28 d’octubre i fins a mitjans de novembre al convent de Sant Diego d’Alaior coincidint amb l’arrencada del festival.

Sobre «El Aguante»

L’obra de la barcelonina retrata la realitat del barri La Boca, a tocar del centre neuràlgic de la ciutat de Buenos Aires. Hi recull el dia a dia, la lluita constant per escapar de realitats imposades, l’hostilitat i precarietat de personatges no escollits. Dones als carrers, gossos i nens, compartint llit i menjar, homes absents, el tango, l’art, els pibes… El Aguante navega entre el documentalisme d’una zona i època concretes amb la vivència pròpia de l’autora dins de cruesa —però també humanitat— d’una ciutat tan potent com Buenos Aires.

Laia Albert i Casado

Barcelona 1990. Tant l’obra fotogràfica com audiovisual de la Laia Albert Casado, pren com a base tot allò que té vinculació amb les temàtiques humanistes. Investigant al voltant de la condició humana i de les herències donades per les circumstàncies i espais, la línia de treball sobre la qual projecta les seves creacions té dues vessants: humanisme i analogia. Utilitzant la fotografia analògica i les instal·lacions audiovisuals com a base, dóna via lliure a un llenguatge artístic personal, fotogràfic i vivencial.

AULA DOC

A banda de les projeccions i exposicions, aquest 2021 el MDF ha engegat un projecte educatiu amb l’ajuda del programa Salut Jove del Consell Insular. Es tracta de l’AULA DOC, un seguit de recursos adiovisuals i tallers que el festival posa a disposició dels instituts gratuïtament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.