Menorca es suma a la celebració del Dia Mundial del Turisme

El Dia Mundial del Turisme es celebra cada any el 27 de setembre, una jornada amb la qual la Organització Mundial del Turisme (OMT) vol fomentar la sensibilització respecte al valor social, cultural, polític i econòmic del turisme, i la contribució del sector a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Aquesta reivindicació cobra més força després de l’impacte global de la pandèmia de COVID-19. És per això que enguany el lema és “Turisme per a un creixement inclusiu”, per tal de celebrar la capacitat del turisme de garantir que ningú quedi enrere quan el món es torni a obrir.

En el marc d’aquesta jornada, la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) organitza una visita gratuïta al poblat talaiòtic de Torre d’en Galmés, amb un espectacle de recreació històrica de la mà de l’associació d’Amics del Museu de Menorca i els foners de la Federació Balear de Tir amb Fona.

Durant l’espectacle es reproduirà de manera fidedigna com era la vida quotidiana a una de les cases del poblat i com es van forjar els foners baleàrics en aquestes comunitats. Aquests humils pastors, experts en el tir de pedres amb fona, van acabar com a mercenaris a les files dels exèrcits cartaginesos i romans. Un arqueòleg descriurà i interpretarà les diferents escenes, aportant dades arqueològiques i històriques que faran de la visita una oportunitat excepcional per reviure el passat a un jaciment talaiòtic. L’activitat tindrà lloc el diumenge 26 i el dilluns 27 a les 11 h, amb una durada d’una hora. L’aforament és limitat i s’ha de reservar l’entrada a traves de la plataforma ticket ib aquí.

A més, el diumenge 26 i el dilluns 27 tots els recintes gestionats per la FFTM (Torre de Fornells, Torre d’en Galmés, Naveta des Tudons i Fort de Marlborough) estaran oberts amb entrada gratuïta. En aquest enllaç a la pàgina web de Menorca.es es poden consultar els horaris. El dia 27 de setembre, totes les Oficines d’Informació Turística, regalaran mascaretes amb motius de paisatges de Menorca.

Altres centres culturals, institucions i empreses de l’illa es sumaran a les celebracions del Dia Mundial del Turisme amb les següents iniciatives:

• El Museu de Menorca oferirà entrada gratuïta als seus visitants el diumenge 26 de setembre (10 a 14 h). A més, els hi regalaran una postal de record.

• LÔAC, Alaior Art Contemporani obrirà les seves portes de manera gratuïta el diumenge 26 de setembre (10:30 a 14 h i 17:30 a 21 h), incloent la Capella Abramovic a l’antiga església de Gràcia (18 a 21 h ); i l’exposició “Ira y Lujúria” a la Sala de Cultura de Sant Diego ( 18:30 a 20:30 h).

• El Centre de Geologia de Menorca, ubicat a Ferreries, obrirà les seves portes de manera gratuïta el diumenge 26 de setembre ( 10 a 14 h i 18 a 20 h).

• El Museu Etnològic Molí de Dalt, Sant Lluís, tindrà entrada gratuïta el diumenge 26 de setembre. (10 a 13:30 h)

• Ca n’Oliver, ubicat a Maó, oferirà entrada gratuïta als seus visitants el diumenge 26 de setembre (10 a 13:30 h).

• Menorca Activa rellança la campanya “Menorca Activa Plus”. Es regalaran motxilles i bonus regal amb un 10% de descompte a tots els clients que contractin els seus serveis durant el Dia Mundial del Turisme i al llarg de tota la setmana, fins esgotar existències.

• El Llatzeret del port de Maó organitza una visita guiada gratuïta per aquest diumenge 26, a les 17 h. (60 places). S’ha de fer reserva prèvia de plaça a través del web nanventura.koobin.com o a les oficines de turisme de l’illa.

• Globales Apartamentos Binimar de Cales Piques regala una entrada a l’Aquaplay per als clients del seu servei de buffet, durant tota la setmana del 27 de setembre al 3 d’octubre.

• L’hotel Ses Bruixes oferirà una copa de cava a tots els clients durant els sopars del diumenge dia 26 i en els brunch del dilluns 27.

• L’hotel Son Granot oferirà un detalls als clients allotjats a l’establiments aquest diumenge i dilluns.

• En el marc del programa d’activitats gratuïtes Enjoy Ciutadella que organitza l’Ajuntament de Ciutadella, per al Dia del Turisme recomana:

• Dilluns 27, de 10.30 a 14 i de 17.30 a 21h: Visita lliure a l’Espai Museístic de Can Saura.
• Dimarts 28, de 8 a 14h: Visita lliure el Mercat de la plaça llibertat.
• Dimecres 29, a les 11:00h:Taller sensorial “Fer la teva cosmètica natural amb producte local”
• Dijous 30, a les 10h: Passeig urbà, a Serpentona, un riu entre dos municipis.
• Divendres 1, a les 10h: Ruta Creativa, descobrint curiositats i artesania de Ciutadella.
• Dissabte 2, a les 10h: Ruta activa, running, de la Vall a sa punta Rotja
• Diumenge 3, a les 20h: Ruta nocturna, Ciutadella reserva Starlight.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.