Les pluges provoquen destrosses en Arbres d’Algendar, projecte social de Càritas Menorca.


Aquests dies Càritas ha estat pendent de les conseqüències de les pluges en el projecte que duu a terme en el Barranc d’Algendar. La directiva de la nostra entitat i l’equip d’Arbres d’Algendar s’han posat en marxa per a valorar els efectes de la riuada i començar a reorganitzar i netejar per a recuperar la normalitat en la zona.

Arbres d’Algendar és una iniciativa de promoció de formació i ocupació, mitjançant la recuperació d’arbres fruiters autòctons i la producció d’agricultura ecològica.
La formació de persones en situació de desocupació és part essencial d’aquest projecte, que ofereix dues sessions anuals de cursos en horta i agricultura ecològica, el segon curs d’enguany s’havia iniciat el passat dia 20, i s’ha detingut a conseqüència de l’ocorregut aquests dies, la intenció de Càritas Menorca és reprendre’l al més aviat possible.

Aquesta adversitat succeeix sis anys després de ja haver perdut gran part del projecte en conseqüència a un altre desastre natural que ja es va sofrir en el barranc. Després de les primeres valoracions, les fortes pluges han deixat diversos danys materials en la zona que afecten directament a Arbres d’Algendar, destrosses en el sistema de regadiu, pèrdua de la producció d’arbres destinats a la venda i zones de treball per al seu cultiu, i grans danys en els hivernacles.

Des de Càritas Menorca fem una crida a totes les administracions (local, insular i autonòmica) a iniciar, de forma urgent, una taula de seguiment sobre la necessitat i urgència d’una actuació de cura i manteniment a una de les zones més visitades de l’interior de la nostra Illa de Menorca, com és el Barranc d’Algendar. Des de 2015 hem insistit a l’ajuntament de Ferreries i al Consell Insular de Menorca que una zona tan rica mediambientalment i tan visitada com és el Barranc d’Algendar, necessita dotació pressupostària per adequar, coordinar i gestionar l’entorn, així com la ferma decisió del Govern de les Illes Balears, a través de la seva direcció general de Recursos Hídrics, d’iniciar una neteja adequada i acurada del torrent d’Algendar, amb l’objectiu d’evitar i pal·liar els efectes que hem viscut fa pocs dies i que ja vam viure el 2015.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.