Escape room al carrer: «El tresor del talaiot»

En el marc del programa de lleure educatiu AlternaNits es durà a terme durant les properes setmanes d’octubre l’activitat Escape Room al carrer «El tresor del talaiot». Aquesta proposta s’adreça a grups de joves i famílies, i es durà a terme a l’entorn urbà dels set municipis menorquins que hi participen.

El tresor del talaiot, un escape room ambientat a la cultura talaiòtica

La història gira entorn al misteri del “Tresor del talaiot”. Diu la llegenda que Margaret Murray*, una famosa arqueòloga, va estar a punt de trobar un antic tresor que s’amaga prop d’un talaiot. Els grups participants ajudaran la seva néta menorquina a trobar aquest tresor. Per fer-ho hauran de superar proves, resoldre enigmes i trobar pistes amagades en espais i objectes de la cultura talaiòtica. El moment culminant arribarà al final del recorregut en que mitjançant una prova s’obrirà el cofre màgic i interactiu, en el qual es decobrirà el tresor del talaiot entre fum i llums.

Es tracta d’un escape room espectacular, divertit i participatiu que es juga al carrer en grups formats per un màxim de 6 persones. El temps per completar totes les proves es d’aproximadament una hora i les sortides seran cada deu minuts per tal de garantir les mesures sanitàries i que no es produeixin aglomeracions de persones. Cada grup disposarà d’una tauleta digital i tindrà assignada una franja horària pertal de realitzar l’activitat amb seguretat.

«El tresor del talaiot» forma part del programa d’accions de la candidatura de Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial de la UNESCO, una activitat lúdica que aproparà la cultura talaiòtica a joves i grans d’una forma divertida i original. L’objectiu final és que els participants connectin amb el nostre patrimoni arqueològic i, en conseqüència, s’involucrin en la seva difusió i conservació per a les generacions futures.
El desenvolupament i realització de l’activitat anirà a càrrec de l’empresa Gaudire, especialitzada en aquest tipus d’esdeveniments.
Dates, llocs de sortida i horaris de realització

L’activitat Escape Room al carrer «El tresor del talaiot» es durà a terme a les següents poblacions:

• Maó:
dissabte 9 d’octubre, plaça de la Constitució d’11.00 a 13.30 h i de 17.30 a 20.00 h

• Es Castell:
diumenge 10 d’octubre, plaça Esplanada d’11.00 a 13.30 h i de 17.30 a 20.00 h

• Alaior:
dilluns 11 d’octubre, plaça des Ramal d’11.00 a 13.30 h i de 17.00 a 19.30 h

• Sant Lluís:
dimarts 12 d’octubre, pla des Rector d’11.00 a 14.00 h i de 17.00 a 19.30 h

• Es Mercadal:
dissabte 30 d’octubre, plaça del Pare Camps d’11.00 a 13.30 h i de 17.00 a 20.00 h

• Ferreries:
diumenge 31 d’octubre, plaça Espanya de 16.00 a 21.00 h

• Ciutadella:
dilluns 1 de novembre, plaça des Pins d’11.00 a 13.30 h i de 17.00 a 20.00 h

El programa de lleure educatiu Alternanits està finançat pel Consell Insular de Menorca (CIMe) amb l’organització de l’INJOVE i la col·laboració de tots els ajuntaments de Menorca.

Per a més informació i inscripcions en línia: www.alternanits.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.