Setmanari El Iris del 7 de setembre de 1946

Degà de la prensa escrita de l'Illa

A l’edició del Setmanari El Iris del 7 de setembre de 1946 a la portada hi havia els següents temes: El 12 de setembre estava prevista la consagració del Santuari de la Mare de Déu del Toro amb la benedicció i santificació del temple. Es fundava Naviera Ciudadelana SA, propietat de Bartomeu Bagur i que comptava amb els següents vaixells: “Arnaldo Oliver”, de 80 tones; “San Antonio”, de 110 tones; “Carmen Picó”, de 150 tones que ferien les rutes marítimes Ciutadella-Barcelona; Maó-Barcelona i s’anunciava la Palma-Barcelona.

El 31 d’agost era batejada la fileta Maria Begoña Herrero Herrero, filla del capità Arturo Herrero i la seva esposa Pilar. Van ser els seus padrins l’empresari Ramon Balada i la seva esposa, la farmacèutica Nina Llabrés.

El primer d’agost rebia les aigües baptismals el fillet Gaspar Pons Mesquida, fill de Gaspar i Ana.

Gabriel Taltavull que havia passat les vacances a Ciutadella, es reincorporava a l’Atlètico Aviación, actual Atlètico de Madrid.

Pere Comella Taltavull era el nou president del CD Mediterraneo, que havia de competir a la primera regional.

A la secció Mirador Local, es seguia parlant dels “campions de pesca” i aquesta vegada el protagonista de la columna era Diego Caules Sans, “Estès”, especialista en la pesca d’oblades. El seu rècord era una pescada de 200 oblades a Sa Falconera i una altra d’igual amb 200 peces que van pesar 29 quilos al Cap den Perpinyà. Un apunt interessant era que el pare de Diego Caules, fou l’introductor a Ciutadella de la modalitat de pescar oblades amb esca de pasta de pa i formatge, coneguda popularment com pasteta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.