Torna la Setmana d’estocs a Ciutadella Del 4 al 9 d’octubre més de trenta comerços posen a la venda els seus estocs a preus especials

La segona edició de la Setmana d’estocs arriba a Ciutadella. La campanya, que arran de la pandèmia va sorgir com a alternativa a la Fira d’estocs, va tenir l’any passat tan bona acollida que ha fet que l’Ajuntament, en col·laboració amb l’associació de comerciants Ciutadella Antiga, doni continuïtat a una iniciativa que ens apropa el comerç local d’una manera molt atractiva: descomptes, sorpreses i oportunitats diverses. Sandra Moll Taltavull, Regidora de Fires i Mercats, ens explica en què consisteix i què podrem trobar durant aquesta setmana d’estocs.

– Com va sorgir la iniciativa? I de qui va ser la idea de la Setmana d’estocs?

– Doncs tal i com dius la iniciativa va sorgir arran de la pandèmia: no era possible realitzar la fira tal i com es feia els darrers anys, en un recinte tancat, i amb una certa aglomeració de persones. Per tant vaig pensar, per què no fer-ho al propi comerç? Que cada comerç pogués vendre els seus estocs a la seva pròpia botiga. Després de comentar-ho amb les persones implicades vam decidir intentar-ho.

– Quines són les novetats i diferències respecte a la Fira? En què consisteix la Setmana?

– L’any passat bé és cert que tot era molt incert, era el primer any, i era una mica una prova a veure què tal. Aquest any s’ha duplicat la publicitat de la Setmana d’estocs a fi que arribi al màxim de públic possible. També s’identificaran els comerços que hi participen, que en aquesta segona edició arriben a ser 33. A més, hi haurà alguna sorpresa que encara no puc desvetllar!

– Quina és la finalitat de la campanya?

– La finalitat és ajudar als comerços a vendre els seus estocs, també es pretén ajudar a donar-los a conèixer a persones de fora de Ciutadella, persones que potser vénen per comprar estocs però acaben comprant productes actuals; diferenciar Ciutadella realitzant una setmana exclusiva de venta dels estocs, i sobretot ajudar als comerços front els possibles efectes que han pogut tenir sobretot aquests anys arran de la pandèmia.

– Quins tipus de descomptes i productes hi podem trobar?

– És cada comerç el que estableix els seus preus i les seves ofertes, en aquest aspecte l’ajuntament no intervé, el que és segur és que es poden trobar molt bones ofertes i ocasions per comparar qualsevol article.

– Com va ser la resposta per part dels ciutadellencs l’any passat? I dels comerços?

– La resposta va ser bona, tot i com he dit abans l’any passat era tot nou: tant pels comerços com pels clients; potser es va fer una mica ràpid, degut a la situació d’incertesa, però així i tot la resposta va ser prou bona. Aquest any ja s’hi han sumat més comerços, es dóna més publicitat per donar-ho a conèixer, i per tant esperem una bona resposta.

– Realment sembla una iniciativa atractiva i interessant de cara al comerç local.

– Crec que sí, davant la situació viscuda pensem que pot ajudar tant a aquells comerços que han vist minvades les seves vendes degut a la crisis sanitària, com a aquelles persones que han sofert la crisis i poden optar a comprar articles a preus més asumibles, com per a la societat en general, que té l’opció de trobar una gran varietat de productes a uns bons preus.

– Trobes que tindrà continuïtat més enllà de les restriccions? Us plantegeu que pugui haver una Setmana d’estocs a finals d’hivern?

– Segons els meu parer, la Setmana d’estocs ha vingut per quedar-se; el meu objectiu és consolidar aquesta campanya aquí, a Ciutadella. Si pot haver-hi o no una altra setmana dependrà també dels comerços, al final ells tenen molt a dir, ja que són els protagonistes; si hi ha una demanda global per part dels comerços no es descarta que es pugui fer. Però crec que hi ha d’haver una data marcada al calendari perquè la gent l’esperi com un esdeveniment anual.

Tal i com explica Sandra Moll,”la intenció de l’Ajuntament de Ciutadella és que la Setmana es consolidi, que cada cop siguin més els comerços que es sumin a participar, i que aquesta setmana quedi marcada al calendari com una setmana on podem gaudir de realitzar compres a bons preus; potenciar i ajudar al comerç local de Ciutadella.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip