Actes 8 Març

Les Tramuntana Tech Talk acosten l’experiència de professionals de l’economia digital a nous emprenedors

El director general d’Innovació, Eduardo Zúñiga, ha inaugurat aquest dijous el cicle de xerrades en línia Tramuntana Tech Talks, un cicle que pretén acostar l’experiència de professionals i fundadors d’empreses de prestigi a emprenedors i empreses emergents (start-ups) de nova creació. L’objectiu de la iniciativa és transmetre el bagatge professional adquirit pels ponents en àmbits clau de l’emprenedoria com la gestió d’equips, l’atracció de talent, les estratègies de comercialització i de màrqueting o l’accés a finançament, entre d’altres.

«No només trobareu experiències interessants i inspiradores», ha explicat el director general d’Innovació, Eduardo Zúñiga, que ha donat la benvinguda als més de quaranta assistents a la primera xerrada que inaugura el cicle, «també suposen un clar exemple de com a través d’aquesta nova economia, que és la que volem promoure a les nostres illes, és possible millorar la nostra vida, i alhora conformar un model econòmic més sostenible i basat en l’economia del coneixement».

Aquesta primera xerrada ha estat protagonitzada per Mireia Trepat, cofundadora i CMO (directora de màrqueting) de Freshly Cosmetics, empresa dedicada a la venda de productes de cosmètica natural que destaca per haver assolit 55 milions d’euros en facturació i 250 empleats en tan sols cinc anys en el mercat. La ponència de Trepat, sota el lema «Customer love: amor pel client», s’ha centrat en com aprofitar les sinèrgies amb els mateixos clients per construir una estratègia de màrqueting basada en la demostració social (social proof).

Les properes sessions es duran a terme durant tot el mes d’octubre. El dijous 14 tindrà lloc la ponència de Cristina Aleixendri, cofundadora de Bound4blue, una empresa emergent tecnològica de base industrial de l’economia blava. Aleixendri, llicenciada en enginyeria aeronàutica, parlarà dels primers passos del projecte i la seva evolució, amb especial atenció a la recerca de finançament.

La setmana següent, el dimecres 21 serà el torn de Laura Urquizu, sòcia i consellera delegada de Red Points des de 2014, qui explicarà la seva experiència transformant la companyia en una SaaS (software com a servei) que opera de forma global a tot el món, posicionant-la així entre «les empreses emergents més populars d’Europa», segons la revista Wired.

Finalment, el 28 octubre Mauricio Prieto, cofundador d’eDreams, participarà en la darrera Tramuntana Tech Talks per compartir alguns consells de com afrontar un projecte en condicions d’incertesa a partir de la seva experiència a eDreams, una de les OTA (agències de viatges en línia) més grans del món amb vendes de 5.500 milions de dòlars en reserves.

Aquestes sessions de les Tramuntana Tech Talk 2021 es faran completament en línia, per la qual cosa, a més de poder seguir-se en directe des de qualsevol lloc, també es podran veure en el canal de Youtube de la Fundació Bit.

Amb aquesta ja són sis les edicions de les Tramuntana Tech Talks, unes xerrades que han comptat durant aquests anys amb 24 ponents i prop d’un miler de participants. La iniciativa ha estat promoguda per la Direcció General d’Innovació de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, i forma part de les accions del programa Emprenbit destinades a impulsar la competitivitat del teixit productiu a través de l’acompanyament d’emprenedors en el llançament de projectes de base tecnològica i basats en el coneixement.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.