Més per Menorca qualifica de “descafeïnades i insuficients” les mesures del govern central en habitatge i insisteix en la limitació del preu del lloguer Els menorquinistes reivindiquen que ja han proposat una regulació dels lloguers per llei que els socialistes van rebutjar

El partit ecosobiranista considera que la nova proposta de llei d’habitatge anunciada pel Govern d’Espanya no aporta solucions reals al problema de l’habitatge que pateix el país. Més per Menorca ha vaticinat que els bons per a joves anunciats ahir fracassaran perquè a la pràctica acabaran provocant que els preus del lloguer creixin encara més. Per altra banda, els menorquinistes consideren que la regulació dels preus proposada és del tot insuficient perquè només permetria regular els preus d’aquells immobles en propietat de grans tenidors, que són aquelles empreses que posseeixen més de 10 immobles. A més, Més per Menorca lamenta que el PP ja ha anunciat que no aplicarà aquestes mesures allà on governi.

En canvi, Més per Menorca ha reivindicat que al Parlament de les Illes Balears ja s’està debatent actualment una proposta dels menorquinistes per regular, per llei, els preus del lloguer. Aquesta proposta va ser registrada el passat 24 de setembre com a esmenes a un decret llei d’habitatge que s’està tramitant actualment al Parlament. La proposta de Més per Menorca passa la creació d’un índex de referència que indiqui la mitjana dels preus del lloguer en una determinada zona o municipi. El nucli de la proposta de Més per Menorca consisteix a fer que es puguin declarar “àrees amb un mercat d’habitatge tens” aquells municipis amb un creixement més elevat dels preus dels lloguers. En conseqüència, en aquestes zones quedaria prohibit que els nous contractes de lloguer superessin el preu que figura a l’índex de preus de lloguer ni el preu de l’anterior contracte. Aquesta referència només es podria superar, de forma controlada, en el cas que el propietari dugués a terme importants reformes a l’immoble.

La diputada Patricia Font assenyala que “l’emergència residencial és un problema estructural que no es pot solucionar amb mesures tan fluixes com els bons de lloguer que ha anunciat Pedro Sánchez, s’han d’aplicar reformes valentes i amb determinació”. A més, la parlamentària menorquinista ha denunciat que, a Menorca, el problema de l’habitatge és especialment greu perquè “l’excessiva dependència del sector turístic provoca que aquí les condicions de treball siguin excessivament precàries i els salaris especialment baixos”.

Els menorquinistes denuncien, però, la incoherència del PSOE, que ha votat -juntament amb PP, Vox, i Ciudadanos- en contra de les esmenes de Més per Menorca per regular el preu del lloguer: “la presidenta Armengol s’ha mostrat en diverses ocasions a favor de regular els preus de l’habitatge, però a l’hora de la veritat hi ha votat en contra”, ha reblat Patricia Font. Alhora, Més per Menorca lamenta que Unides Podem s’hagi abstingut en aquesta votació, la qual cosa demostra la falta de compromís amb l’habitatge i la incoherència entre el que diuen i el que realment fan els partits que formen part del Govern de l’Estat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca