De la Concha: “Som l’única garantia de que es defensi la gent comuna allà on governem”

Mae de la Concha ha assegurat avui a la Universitat de Tardor 2021, organitzada per Podem i que se celebra aquests dies a Rivas (Madrid), que la seva formació és “l’única garantia de que es defensi la gent comuna” en els governs de què forma part, i ha emplaçat a tota la militància morada a “créixer perquè segueixi sent així” i poder arribar a ser “la força progressista majoritària”.

Ho ha fet a la taula rodona ‘Experiències de govern’, moderada per Joan Carles Monedero i en la qual la secretària general de Podem Illes Balears ha remarcat els èxits aconseguits a nivell local, autonòmic i estatal “gràcies a governar” i el que aquests “estan ajudant a millorar la vida de moltíssimes persones”. Ha recordat que a Balears “sempre hem obtingut uns resultats electorals com Podem superiors a la mitjana” i ha expressat sentir-se “tremendament orgullosa de com gent normal va negociar per tenir la vicepresidència única de Juan Pedro Yllanes i àrees tan importants”.

Pel que fa a la gestió posterior a nivell autonòmic, De la Concha ha destacat la bona relació amb els sectors “pel treball seriós i honest que estem fent i perquè comptem amb tots des del principi”, i s’ha felicitat que, “gràcies a la feina de Podem al Govern “les Illes estiguin a dia d’avui” a l’avantguarda de la lluita contra el canvi climàtic “i que” per fi es prenguin mesures reals i innovadores per diversificar el nostre model productiu “, en contraposició a la” gran dependència que té Espanya, però molt més Balears “d’un model turístic que” tot i els milions de turistes que vénen, no ha servit mai per acabar amb la pobresa infantil o la desocupació crònics que tenim, per exemple “.

En aquest sentit, ha apuntat que el 2022 “començarem a vendre energia verda i barata, amb la primera comercialitzadora pública de l’Estat a nivell autonòmic” i que, si bé les Illes van començar la present legislatura amb un 55% d’electricitat produïda per carbó, “ara, gràcies a la nostra gestió i al tancament de la central d’Es Murterar, el carbó ja produeix menys del 5%”. D’altra banda, ha afegit que “som el territori de l’Estat amb més superfície marítima protegida” i que s’ha posat en marxa un programa “pioner en aquest país” de compra pública d’excedents alimentaris destinat a entitats socials “per donar a les persones més vulnerables, que per fi van rebre aliments frescos i locals “.

A més d’això, De la Concha ha destacat la “gran tasca” que s’està duent a terme des de l’executiu balear en matèria de Memòria Democràtica: “Hem dut a terme ja 17 exhumacions i recuperat els cossos de més de 160 persones assassinades pel franquisme i retornat una trentena a les seves famílies. Això ens situa també a l’avantguarda en aquest tema “. També ha assegurat que, sense la participació de Podem, “moltes de les lleis pioneres aprovades com la de Canvi Climàtic no haurien estat possibles”.

Finalment, la secretària general de la formació a les Illes ha volgut recordar la necessitat de “seguir teixint i treballant al costat de la societat civil en tots els sectors”, de generar quadres especialitzats i de tenir una militància formada pel que fa a gestió institucional ” perquè pugui haver-hi relleu en els càrrecs i assegurar que es funcioni bé hagi qui hi hagi “, ha dit com a tancament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.