Dia internacional de la Salut Mental: ‘Contra l’estigma, aixequem el vol’

Amb motiu de la celebració del Dia internacional de la Salut Mental el Consell Insular de Menorca, els usuaris dels centres d’estades diürnes del Servei d’Atenció a la Salut Mental han sortit avui al carrer a mostrar com les persones amb determinades discapacitats són altament capaces en altres habilitats com la sensibilitat o la creativitat i trencar amb els estigmes que els envolten. Ho han fet a través de la iniciativa engegada pel Servei de Salut Mental ‘Contra l’estigma, aixequem el vol’.

En concret, les persones usuàries del centre han rebut un perfil d’au realitzat en cartró, el qual han hagut de decorar amb la finalitat d’expressar artísticament allò que els inspiri amb total llibertat en el mètode (pintura, collage, tècniques mixtes…). D’aquesta manera, cada peça ha tingut un denominador comú, la forma, i una gran diferència individual, que és la interpretació artística personal de cadascú.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és trencar amb els estereotips que envolten a la salut mental, donant visibilitat a la diversitat individual malgrat el denominador comú d’aquest col·lectiu, així com lluitar contra les etiquetes i categories que la societat els hi atribueix i que no fan més que afavorir l’estigmatització entorn la salut mental.

Per altra banda, també es pretén mostrar que existeixen emocions compartides en totes les persones, siguin quines siguin les seves particularitats, a través de les quals ens podem emmirallar en sensacions i sentiments, sense cap frontera i en igualtat de condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.