La Reserva de Biosfera de Menorca acull les XX Jornades Ibèriques d’Aracnologia Del 9 a l'11 d'octubre l'illa reuneix a experts de tot l'Estat

Foto: Félix de Pablo

La Reserva de Biosfera de Menorca acull per primera vegada les Jornades Ibèriques d’Aracnologia. La vintena edició de la trobada se celebra del 9 a l’11 d’octubre al Museu de Menorca per oferir, de la mà d’experts i aficionats, les novetats dels últims anys sobre el món dels aràcnids (aranyes, opilions, pseudoescorpins i escorpins) mitjançant diverses conferències científiques i sortides de camp.

Aquestes jornades, que s’organitzen cada any, s’emmarquen en el projecte iniciat per l’Agència Menorca Reserva de Biosfera per contribuir a millorar el coneixement de la biodiversitat insular entre la societat amb l’objectiu principal de garantir la seva preservació, i suposa una gran oportunitat per potenciar les Reserves de Biosfera com un escenari idoni per donar a conèixer la contribució de la biodiversitat i fomentar la formació de la societat en la matèria.

El Consell Insular de Menorca a través de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera, la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears, La Societat Entomològica Aragonesa (SEA), i el Grup Ibèric d’Aracnologia (GIA), organitzen aquest esdeveniment amb seu al Museu de Menorca.

Les Jornades comptaran amb participants, majoritàriament docents universitaris i estudiants, procedents de tot l’Estat. S’han programat comunicacions científiques en què es presentaran les últimes novetats relacionades amb l’estudi de les aranyes, i es durà a terme una sortida de camp per recollir nous exemplars. A les Jornades es presentaran les últimes dades sobre les aranyes a la Reserva de Biosfera de Menorca, que mostraran que hi ha una rica biodiversitat a l’illa, amb 257 espècies pertanyents a 38 famílies diferents.

Les aranyes constitueixen un grup faunístic poc conegut però molt important des del punt de vista ecològic, ja que consumeixen molts insectes, fet que les fa bones controladores de plagues en horts, jardins o camps de conreu, controlant també sobrepoblacions d’altres insectes. En els últims anys, des del Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera s’ha potenciat el seu estudi, cosa que ha permès ampliar el seu coneixement. L’any 2015 es van identificar 97 espècies d’aranyes fins llavors no catalogades a l’illa. Durant els últims anys d’estudi s’ha pogut incrementar la biodiversitat coneguda a 257 espècies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.