Avui ha tingut lloc la primera etapa de la 15a VOLTA A MENORCA BTT.

És la primera vegada que les sortides i el desenvolupament de la prova es fa de manera escalonada per grups això ha suposat un difícil repte per a la Penya Ciclista que ha vist com la prova es veia forçada a perdre un dels seus principals atractius, l’ambient lúdic i festiu, la companyonia i els fet d’aglutinar tot el món del mountainbike participant conjuntament en una sola prova, dura, exigent, però sense competir.

Tot i açò i les dificultats organitzatives que suposava ur a terme una prova d’aquestes característiques en quest format, la Penya Ciclista Ciutadella se n’ha sortit força bé, aprofitant les sortides escalonades per a fer un homenatge al seus ciclistes CADETS que han destacat aquest any a nivell nacional i internacional: Joan Mir i Miquel Cerdà, que han protagonitzat, juntament amb la regidora de turisme (en representació de l’ajuntament de Ciutadella) Noemí Camps i del President de la PCC, el protocol·lari tall de cinta que donava inici a la prova.

També s’ha s’ha aprofitat la sortida de l’etapa de promoció per a repartir els trofeus als participants més joves d’aquesta Volta a Menorca BTT: Ariadna Llabrés Brualla de 9 anys i Joan Leon Arguimbau de 7 anys.

I, abans de donar la sortida al tercer grup, el president de la PCC, Manel Mascaró, ha fet entrega a l’associació Per La Mar Viva d’un xec que correspon a 1 € per cada inscripció, que la Volta a Menorca BTT destina a recolzar a entitats o associacions locals que treballin per a millorar el nostre entorn.

Les sortides s’han desenvolupat amb normalitat i puntualitat i han donat inici a l’etapa més clàssica de la BTT, amb inici i final a Ciutadella, recorrent tota la costa sud del terme municipal, passant per les emblemàtiques platges de Macarerella,

Cala en Turqueta, Es Talaier, Son Saura, Es Platjals, etc. amb l’afegit de transitar per algunes finques privades que han accedit a que la Volta a Menorca BTT passi per les seves propietats, com és el cas dels llocs de Santa Galdana, Torralbet, El Pericu i Parella Vella.

En aquesta etapa, La PCC ha volgut que els bikers poguessin gaudir dels itineraris que IBANAT ha obert recentment a Cala en Turqueta, que han donat un punt més d’autèntic mountainbike a la prova.

L’avituallament sòlid de l’etapa s’ha fet al pàrquing de Cala en Turqueta i el líquid davant l’hotel Casas del Lago a es cap d’Artrutx.

La prova ha transcorregut de manera àgil i fluida, complint els horaris prevists i sense incidents destacables, amb caigudes i avaries de caràcter lleu.

Han sortit un total de 501 ciclistes i han arribat a la línia de meta 498, tres ciclistes han abandonat la prova.

El darrer ciclista ha arribat a Ciutadella a les 16h

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.