La BTT viu la seva etapa més llarga amb 71 quilòmetres pel Llevant de l’illa

Avui ha tingut lloc la segona etapa de la 15a VOLTA A MENORCA BTT, amb sortida i arribada a Es Castell i ha estat l’etapa més llarga (71 km).

El dia ha començat amb pluja, però abans de començar la prova ja havia acabat de ploure. Però aquesta pluja ha fet que hi hagués molt de fang, el que ha provocat moltes llenegades i caigudes.

L’etapa a començat amb rigorosa puntualitat.

La Batlessa des Castell i la regidora d’esports, juntament amb el president de la Penya CC han realitzat el protocol.lari tall de cinta que ha donat inici a la prova d’avui.

Abans de la segona sortida s’han donat els trofeus als grups de participants més nombrós de Menorca, que aquest any ha guanyat el NO FRISSAM, amb 10 participants i als vinguts de més enfora, que ha recaigut en els grup FLAP JACK vinguts d’Anglaterra.

Abans de la tercera sortida, s’ha donat el trofeu al grup forà més nombrós que , un any més ha guanyat el Club Ciclista SA INDIOTERIA de Mallorca, que aquest any ha desplaçat a 22 ciclistes per a participar en la Volta.

Ha estat una etapa molt dura però, tot i açò només hi ha hagut 12 retirats, tres d’ells per caigudes, que han provocat lesions i s’han hagut d’evacuar amb els serveis sanitaris de la Creu Roja que cobreixen la prova (senyalar que cap d’ells té lesions greus).

Nombroses avaries, segons ens informen els serveis tècnics moltes d’elles degut a un deficient manteniment de les bicicletes. Han sortit 442 ciclistes i han finalitzat l’etapa 430.

El sentiment general dels participants en acabar l’etapa era de cansament i satisfacció. Els que no coneixien les zones per on ha transitat l’etapa valoraven molt positivament la bellesa i conservació del paisatge. Tots els participants compleixen, entenen i valoren totes les mesures de protecció dels espais naturals d’obligat compliment per a tots els participants a la VMBTT.

Descripció del recorregut:

Etapa molt exigent amb dues parts ben diferenciades. Una primera per antics camins rurals d’interior dels termes municipals de Es Castell, Maó i Alaior, que permetrà descobrir molt patrimoni etnològic i el món rural de Menorca. I una segona part que transitarà principalment pel Camí de Cavalls creuant el Parc Natural de s’Albufera des Grau on l’abrupta costa del llevant de Menorca farà aquesta part més dura en exigència física i tècnica però espectacular pel paisatge i la natura del cor de la Reserva de la Biosfera de Menorca amb pas per llocs tan emblemàtics com S’Hort des Lleó, Platja d’en Tortuga, Sa Mesquida i el port de Maó, el port natural més gran de la mediterrània.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.