Alexander Schallenberg assumeix el càrrec de primer ministre austríac després de la dimissió de Sebastian Kurz

El nou primer ministre austríac, Alexander Schallenberg, signa el càrrec el dilluns 11 d’octubre del 2021.
ACN Barcelona .- L’ex ministre d’Exteriors austríac Alexander Schallenberg ha assumit el càrrec de primer ministre després de la dimissió de Sebastian Kurz dissabte passat. El càrrec d’Schallenberg passa a mans de Michael Linhart. Un cop investit primer ministre, Schallenberg ha assegurat que seguirà treballant en col·laboració estreta amb Kurz, màxim responsable del Partit Popular Austríac en què ambdós militen. El fins ara primer ministre va renunciar al càrrec dissabte enmig d’acusacions de corrupció. Kurz, de 35 anys, està essent investigat per presumptes suborns i abús de confiança. En concret se l’acusa d’haver manipulat enquestes i d’haver aconseguit tracte favorable de mitjans afins amb diners públics per arribar a liderar el partit i Àustria.
Kurz va aconseguir liderar el Partit Popular Austríac i, el 2017, a ser primer ministre. Ara deixa el càrrec de canceller però manté el paper de líder del partit i esdevé cap del grup parlamentaris.

Schallenberg, de 52 anys, que té ara la missió de refer la confiança del país en el govern, havia exercit de ministre d’Exteriors des del 2019. Linhart, diplomàtic de carrera, havia estat ambaixador d’Àustria a França.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Balearia, Pets Week
Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021