El PP demana a l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Ciutadella el suport i fer una donació als damnificats de La Palma

Una ambulància amb el volcà en erupció a la Palma el 20 de setembre del 2021

Diumenge dia 19 de setembre de 2021 es va iniciar l’erupció volcànica a la illa de La Palma, un fenomen natural que ha deixat, a dia d’avui, a centenars de persones sense vivenda, molts de llocs de feina perduts i amb un futur molt incert.

El panorama a La Palma és desolador: 525 hectàrees arrasades, 1200 edificacions destruïdes i més de 1500 amenaçades. Poblacions senceres confinades per mor dels gasos tòxics, pobles evacuats per la proximitat a l’erupció, més de 1300 hectàrees plenes de cendres volcàniques. I el futur no és gaire encoratjador perquè es sap que a les proximitats del volcà no es podrà reiniciar l’activitat agrícola a curt termini, no és sap què passarà amb els pobles que han estat devastats per les llengües de lava ni si podran reconstruir les seves vivendes.

Ens preocupa la situació que estan patint a la Palma i a n’aquest moments hem de ser solidaris, igual que ho som amb altres països del mon. Ara qui necesita ajuda son conciutadans nostres que ho han perdut tot.” Declara Joan Benejam.

L’erupció no només ha provocat danys materials: els problemes derivats dels danys emocionals a tots el veïns afectats és molt gran. La pèrdua dels records de tota una vida, d’una vivenda que havien aixecat any rere any o la incertesa d’un futur amb més preguntes que respostes deriva amb un seguit de problemes emocionals molt grans.

L’illa de La Palma no és gaire diferent a la illa de Menorca. San Miguel de La Palma com històricament se la coneix, té una població i una extensió molt semblant a la de Menorca. Les dues illes sabem que és estar aïllat per un mar, patint els problemes que es deriven de la insularitat.

Per aquest motius, és moment de ser solidaris. Ara més que mai hem de demostrar el nostre suport a tota la població de La Palma i molt especialment als damnificats. Menorca i totes les seves institucions sempre hem estat solidàries i aquesta moció va encaminada , una vegada més, a demostrar que en els pitjors moments, Ciutadella i tota Menorca sap estar als costat del que més ho necessiten.

 Pel que demanam el proper ple es seguent:

  • Que l’Ajuntament de Ciutadella manifesta tot el seu suport a les persones afectades directa i indirectament per l’erupció del volcà de La Palma. Així mateix, l’Ajuntament de Ciutadella es posa en disposició del Cabildo Insular de La Palma pel que pugui necessitar i, amb la distància, el poguem ajudar.
  • Com a mostra de la solidaritat del poble de Ciutadella de Menorca, instam que als pressupostos municipals del 2022 s’inclogui una partida pressupostària de, com a mínim, el 50% del que es destina al Fons de Cooperació Menorquí, en benefici des Cabildo Insular de Las Palmas per destinar els fons a la ajudes directes als damnificats.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Balearia, Pets Week
Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021