El govern espanyol manté el pressupost de la Casa Reial amb una assignació de 8,43 milions d’euros Defensa rebrà un 7,8% més de recursos mentre que l'increment de Cultura serà del 48% i el d'Indústria del 82%

El rei Felip VI, la reina Letizia i la infanta Sofia durant la desfilada militar del Dia de la Hispanitat a Madrid, el 12 d’octubre de 2021
ACN Madrid .- El pressupost de la Casa Reial serà de 8,43 milions d’euros el 2022, mantenint l’augment del 6,9% recollit en els últims comptes, quan es va recuperar l’assignació d’abans de les retallades del 2012 i 2013. Així consta en el projecte de pressupostos generals de l’Estat que ha presentat la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, aquest dimecres. Les dades no incorporen les despeses que assumeixen organismes de l’Estat per la família reial. Pel que fa a altres partides, el pressupost contempla un increment del 82,9% pel Ministeri d’Indústria fins als 4.382 milions i del 48% pel de Cultura, fins als 1.327 milions. D’altra banda, el Ministeri de Defensa rebrà 10.152 milions d’euros, un 7,8% més.
(Aquesta notícia actualitza la publicada a les 14h06 amb dades actualitzades del pressupost)

En concret la cartera que ha assumit Margarita Robles tindrà un 21,6% més de finançament per destinar a programes especials, amb fins a 2.848 milions d’euros. La resta de partides del Ministeri de Defensa tindran un pressupost de 7.304 milions, un 3,4% més.

La caiguda d’aturats i d’afectats per ERTO provoca una reducció del 85% de les transferències al Ministeri de Treball per fer funcionar el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), que passaran de 4.467 a 672 milions d’euros.

D’altra banda, el Tribunal de Comptes comptarà durant el 2022 amb 74,96 milions, una assignació un 7,8% superior a l’actual. Les transferències que rebrà el Tribunal Constitucional s’incrementen en un percentatge similar (+7%) fins als 28,42 milions.

Un altre dels organismes que tindrà l’oportunitat de tenir més pressupost serà el Consell General del Poder Judicial, que rebrà 76,07 milions en transferències, un 4,2% més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Balearia, Pets Week
Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021