El Plec de lectura 46 dedicat a Deseado Mercadal Bagur

El Plec número 46 està dedicat al polifacètic Deseado Mercadal Bagur (Maó, 1911-2000) i ha sigut elaborat per Alfons Méndez Vidal. La part d’imatge està il·lustrada per una fotografia de Foto Ràdio, 1964, del Festival de la Canción Menorquina.

Deseado Mercadal va ser un escriptor molt prolífic i ama coneixements sobre diversitat de temes sent els més importants entre d’altres la història, la música, l’esport i el teatre. Al Plec hi ha una petita biografia i una petita selecció de textos d’alguns dels seus llibres. El Plec coincideix en el temps amb la jornada d’homenatge i estudi sobre la figura de Deseado Meracadal que farà l’IME el dia 16 d’octubre.

La fotografia que acompanya el plec està molt relacionada amb el personatge en la seva vessant de músic. La imatge de Foto Ràdio, fons dipositat a l’Arxiu d’Imatge i So del consell Insular de Menorca, és un dels pocs testimonis dels festivals que es van celebrar durant els anys 60 al desaparegut Cine España d’Alaior. Deseado va participar a aquests festivals i va compondre més d’una de les cançons que es van cantar a aquell esdeveniment cultural.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.