Les Illes Balears i Catalunya estrenyen la cooperació en matèria ambiental

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i la consellera catalana d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, han mantingut, aquest dimecres, a Barcelona, una reunió bilateral per abordar punts d’agenda compartits en matèria ambiental.

Al conseller l’han acompanyat el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas i el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó. Per part de la Generalitat, han participat a la cimera la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Antoni Ferran, el director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela i el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire.

Els dos consellers han destacat que tant Catalunya com les Illes Balears enfronten, com a territoris mediterranis, reptes ambientals comuns especialment vinculats a la mitigació dels efectes de la crisi climàtica i la preservació del medi natural. Per aquests motius, els dos governs s’han emplaçat a desenvolupar una agenda comuna i intensificar la col·laboració bilateral.

En el decurs de la cimera, la Generalitat i el Govern de les Illes Balears han acordat intercanviar bones pràctiques en matèria de conservació del litoral, economia blava, massificació d’espais naturals i gestió de residus. Així mateix, han abordat la participació dels dos governs al MEDPAN, organització que reuneix administracions d’àmbit euromediterrani que gestionen àrees marines protegides.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Balearia, Pets Week
Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021