El Govern informa el Consell Balear de Transports d’un una nova convocatòria d’ajudes al sector de 2,7 milions

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, acompanyat del  director general de Mobilitat i Transport Terrestre, Jaume Mateu, ha informat avui els membres del Consell Balear de Transports de la nova convocatòria d’ajudes al sector transport tant de viatgers com de mercaderies (excepte el transport regular) que, per un import de 2,7 milions d’euros, posa en marxa la Conselleria de Mobilitat i Habitatge.

La previsió és que la propera setmana el BOIB publiqui ja la convocatòria i que es puguin presentar ja les sol·licituds d’ajudes. L’objectiu és que les ajudes puguin estar atorgades, la primera part, abans de final d’any.

La partida es divideix en 1.750.000 euros per l’any 2021 i 1 milió per a l’any 2022.

Les ajudes estan adreçades al transport discrecional per carretera, taxis, vehicles de lloguer amb conductor (VTC) i també al transport de mercaderies.

Aquesta nova convocatòria d’ajudes té per objecte contribuir a que les empreses del sector comptin amb un suport econòmic per poder mantenir o reprendre la seva activitat, que, a conseqüència de les restriccions a la mobilitat imposades fa uns mesos  i la falta de demanda turística, va quedar en molts casos afectada, reduïda significativament o, fins i tot, aturada.

Les ajudes se sumen a la partida de 1,5 milions que es va aportar al sector inicialment per afrontar les despeses de l’adopció obligatòria de mesures sanitàries (mascaretes, mampares, proves PCR per als treballadors….) per tal de disminuir el risc de contagi entre els treballadors i clients.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Balearia, Pets Week
Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021