Menorca acull el Vè Congrés Nacional d’Ecoturisme a l’illa del Llatzeret

La cinquena edició del Congrés Nacional d’Ecoturisme tindrà lloc a Menorca entre el 19 i el 21 d’octubre a Menorca. Aquesta edició, que havia de tenir lloc l’any passat, ve marcada pel canvi del model turístic actual, sorgit com a resposta a la pandèmia sanitària que estem patint des de fa ja més d’un any, cap a un model més sostenible.

El congrés, que tindrà lloc a l’emblemàtica illa del Llatzeret, comptarà amb tres dies de jornades tècniques formades per ponències, taules de debat i intercanvis d’experiències entre els professionals participants, així com visites i activitats que permetin donar a conèixer la nostra illa reserva de biosfera. A més, el cap de setmana anterior tindrà lloc un fam trip per agents de viatge i touroperadors especialitzats en ecoturisme, que participaran al Museu de Menorca en una taula de contractació el dilluns 18, com a preludi del congrés.

Així ho ha explicat aquest matí en una roda de premsa la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, acompanyada pel conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda; la directora insular de Reserva de Biosfera, Irene Estaún, i la directora insular de Promoció Turística i Fons Europeus, Laura Ruiz.

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha destacat que ‘aquest congrés suposa una gran oportunitat per posicionar la nostra illa com un destí sostenible, que encaixa amb els nostres valors de Reserva de Biosfera, fomentant la mitigació del canvi climàtic’. I ha afegit que ‘Menorca compta amb recursos turístics únics com el Camí de Cavalls, la distinció de Reserva Starlight, les candidatures de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial de la UNESCO i Regió Gastronòmica Europea, o la mateixa declaració com a Reserva de Biosfera que ens serveixen de palanca per a impulsar l’ecoturisme a la nostra illa’.

Per la seva banda, el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda, ha explicat que ‘el model turístic del futur ha de ser coherent amb el model de societat que volem per Menorca. Precisament, un model que aposti per la connexió de les persones amb la natura com a principal actitud de vida de la societat menorquina i de les persones que ens visiten’.

Cal recordar que Menorca és una destinació adherida al Club Ecoturisme a Espanya, referent internacional en sostenibilitat, des de l’any 2019.

Connectats amb la natura

El lema d’aquesta edició, “Connectats amb la natura”, posa de manifest el binomi persones-natura des de múltiples punts de vista i al·ludeix a la necessitat de recuperar la connexió amb la natura com a font de salut i com a motor de desenvolupament local. També a la necessitat d’estar connectats entre els mateixos professionals, entre el públic i el privat, amb els habitants, amb els viatgers, amb les noves tecnologies que serveixen d’eina per al desenvolupament sostenible de l’ecoturisme, del territori i de l’entorn.

Fam Trip per donar a conèixer Menorca

En el marc del congrés i durant els dies previs a la seva celebració La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM), en col·laboració amb Turespaña, el Segment Estratègic d’Ecoturisme de les Illes Balears, l’Agència Menorca Reserva de Biosfera

Organitzadors i col·laboradors

El Congrés Nacional és una iniciativa impulsada per l’Associació Ecoturisme a Espanya (AEE), que gestiona el Club Espanyol Ecoturisme, i que des de fa 10 anys promou iniciatives de referència per a tots els professionals implicats en fomentar l’ecoturisme. El Congrés és recolzat per la Secretaria d’Estat de Turisme (Setur) i l’Organisme Autònom de Parcs Nacionals (OAPN) des de la seva primera edició en 2016. Aquestes tres entitats d’àmbit nacional formen part del Comitè Organitzador al costat dels amfitrions de Congrés, el Consell insular de Menorca i l’Agència Menorca Reserva de la Biosfera, i altres entitats regionals i locals que donen suport a l’organització de l’esdeveniment com són l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), la Fundació Foment del Turisme de Menorca, l’Ajuntament des Castell, l’Ajuntament de Maó. Aquesta cinquena edició compta a més amb la col·laboració del sector privat a través del Segment Estratègic Turístic (SET) Ecoturisme i l’Associació Menorca Activa.

Consulta el programa complet en el següent enllaç:https://www.congresonacionaldeecoturismo.es/programa/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.