Cloenda amb valoració positiva del programa “Un estiu de profit” a Ciutadella

El programa “Un estiu de profit” ha posat el punt final amb una valoració força positiva per part de totes les parts implicades, empreses i joves participants, tot plegat dins una iniciativa impulsada des de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Ciutadella.

L’acte de cloenda va incloure l’entrega de diplomes a les empreses i els joves per certificar la seva participació en un programa que, per segon any consecutiu, s’ha dut a terme al llarg de l’estiu. La cloenda també es va aprofitar per tancar un altre projecte on l’Ajuntament col·labora, el programa Alter, i que també comporta la implicació d’empreses i entitats del municipi permetent que joves d’entre 14 i 16 anys combinin la formació reglada en els centres educatius amb formació més instrumental i pràctica a diferents empreses.

El programa “Un estiu de profit” té l’objectiu d’ocupar i formar joves en risc d’exclusió social durant els mesos d’estiu. Amb la col·laboració i el compromís social de deu empreses i entitats del municipi, es va fer possible que deu joves entressin en contacte amb el món laboral per tal de formar-se amb alguna habilitat i ocupar el seu temps de lleure a l’estiu d’una manera organitzada, profitosa i saludable. Joves d’entre 14 i 18 anys que, des de Serveis Socials, s’havia detectat que vivien situacions de vulnerabilitat i risc social.

Amb la seva participació en el programa, aquests joves han ocupat positivament el temps lliure els mesos de les vacances d’estiu, fent una activitat i aprenentatge en una empresa o entitat del municipi a partir dels seus interessos personals (a través d’acords de col·laboració), a la vegada que han augmentat les seves habilitats socials, comunicatives i emocionals, i han adquirit valors com ara la puntualitat, esforç i responsabilitat.

En paraules de la regidora Laura Anglada, “l’objectiu final era afavorir la integració en la societat d’aquests joves, millorar la seva autoestima i potenciar les seves capacitats”.

Per aconseguir-ho, el projecte ha comptat amb el suport professional i tècnic del personal del servei, que ha fet un seguiment setmanal tant dels joves i les seves famílies com de les empreses i entitats que s’han implicat en el projecte. L’Ajuntament vol destacar de manera especial aquesta implicació de les empreses, entitats i serveis municipals, sense les quals no hauria estat possible “Un estiu de profit”. Amb la seva col·laboració es dóna força al model de ciutat educadora que l’ajuntament ve impulsant des del 1999 i posa de manifest que no sols s’educa a les escoles, sinó que tothom pot ser un agent educador de la nostra ciutadania, fent una millor ciutat entre tothom.

A totes elles, se’ls vol agrair que vulguin estalonar aquest tipus de programes socials en benefici de les persones més vulnerables, fet que els dona un valor afegit a totes elles. Les empreses i entitats que hi han col·laborat són Cicles Caymaris; Cussets; Associació Culturactiva Menorca; Associació Xoc i Joc; Peña Orient Deportivo; Mestral, Inserció i Medi Ambient; Càritas

page1image1729696

Diocesana de Menorca; Gent Jove de Calós; i Supermercats Antonia Llorens Salord i Cash Menorca a les quals s’agraeix la seva implicació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.