Menorca Talaiòtica - Unesco

L’Hospital Mateu Orfila celebra el Dia del Record

 

L’Hospital Mateu Orfila acollí ahir un acte del Dia del Record coincidint amb la Jornada Internacional de la Pèrdua Perinatal. L’objectiu és fer visible el dol de les famílies que han patit la mort d’un fill durant la gestació, en el moment del part o durant els dies posteriors.

L’acte va tenir lloc al pati de pacients i comptà amb la participació de la gerent de l’Àrea de Salut de Menorca, Ana Trenado; la directora mèdica Tamara Contreras i professionals sanitaris de diferents serveis que intervenen en el protocol implantat fa tres anys en el centre hospitalari per prestar una assistència adequada a les famílies que es troben en aquesta situació. També hi van participar algunes de les 16 famílies de Menorca que, en el darrer any, han patit la mort el seu bebè.

La gerent donà la benvinguda als assistents i recordà el camí que ha fet l’Hospital en l’atenció als progenitors que han perdut el seu fill, amb la posada en marxa d’un protocol específic dirigit a aquestes persones que també vetlla per la formació dels professionals perquè tinguin els recursos i les pautes necessaris per saber com han d’actuar en cada moment. Ara fa un any, també es va crear un grup d’intervenció dirigit per la psicòloga Magdalena Marquès, per poder disposar d’un espai de trobada de mares i pares que travessen per aquesta dura experiència. En aquests moments, en aquest grup de suport mutu hi participen set famílies.

Una de les mares que formen part d’aquest grup fou l’encarregada de llegir un escrit sobre les emocions i les vivències a les que s’enfronten aquestes famílies; just abans de procedir a col·locar una placa del Dia del Record davant l’ametller que es va sembrar en el pati de pacients durant el mateix acte que es va celebrar l’any 2019. Tots els participants van poder deixar missatges en forma d’estel que es van compartir en un dels arbres del pati.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.