25 operadors viuen l’experiència de Menorca com a destinació d’ecoturisme Els participants al fam trip previ al V Congrés Nacional d'Ecoturisme han gaudit de diferents activitats culturals, de naturalesa i turisme actiu.

Conèixer la destinació en primera persona per poder prescriure i recomanar l’experiència als seus clients. Amb aquest objectiu, 25 operadors turístics interessats a oferir producte ecoturístic procedents de Suècia, Regne Unit, Països Baixos, Alemanya, França, Itàlia, i Espanya, junt amb representants de la Global Ecotourism Network i l’Oficina de Turespaña a Roma, han gaudit de diferents activitats culturals, de naturalesa i turisme actiu gràcies al fam trip organitzat pel Club Ecoturismo a Espanya, la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM), Turespaña, el Segment Estratègic d’Ecoturisme de les Illes Balears, i l’Agència Menorca Reserva de Biosfera.

Després de la seva arribada a l’illa, divendres passat, el programa del fam trip va arrencar el dissabte amb tres activitats de naturalesa: una ruta a cavall, una excursió en caiac per la costa sud amb sortida des de de Cala en Porter i una observació d’aus per conèixer la diversitat d’espècies que habiten a l’illa. Després d’un menjar al port de Ciutadella i una visita pel casc antic de la ciutat; la jornada va concloure amb una vetllada de contemplació d’estels sota el cel Starlight de Menorca.

La primera activitat del diumenge va ser un berenar-degustació de productes agroalimentaris de Menorca en una finca, on els participants també van poder conèixer i fotografiar el procés d’elaboració del formatge amb Denominació d’Origen Mahón-Menorca abans de posar rumb al poblat de Torre d’en Galmés com a exemple del valuós patrimoni de la cultura talaiòtica de l’illa, que aspira a ser proclamada patrimoni mundial de la Unesco. El capvespre, calçats amb sabatilles esportives, des de Cala Galdana van recórrer un tram del Camí de Cavalls fent aturada en algun dels miradors naturals que hi ha en el trajecte cap a Trebalúger per contemplar les vistes al mar. Una visita al Toro i un passeig per Fornells van completar la jornada. El programa del fam trip ha conclòs aquest matí amb una excursió per S’Albufera des Grau i un recorregut amb barca pel port de Maó.

L’activitat continua avui capvespre amb una taula de contractació (business to business meetings) organitzada en el marc del Congrés d’Ecoturisme que arrenca demà matí al Llatzeret, en la qual els congressistes que estiguin interessats a oferir paquets de turisme de natura a Espanya es podran reunir amb els operadors participants en el fam trip.

L’objectiu de la taula de contractació és fomentar les oportunitats de negoci entre els operadors turístics internacionals interessats a incloure noves experiències d’ecoturisme i turisme de natura i les agències de viatges, empreses i clubs de turisme especialitzats en ecoturisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca